Binge

En binge er en periode med overdrevent forbrug, typisk af mad, alkohol eller stoffer. Binges er ofte kendetegnet ved en følelse af at miste kontrollen og føle sig ude af kontrol. Bingeing er ofte efterfulgt af følelser af skyld, skam og forlegenhed.

Hvordan bruger du ordet BINGE?

Ordet “binge” kan bruges som et navneord eller et verbum. Som navneord henviser det til en periode med overdreven overbærenhed, typisk med mad eller drikke. Du kan f.eks. sige: “Jeg var ude på en tre-dages binge og spiste ikke andet end junkfood.” Som verbum betyder det at indtage noget i overdreven grad. Du kan f.eks. sige: “Jeg har binged på småkager, og nu har jeg kvalme.”

Hvad er et eksempel på en binge?

En binge er et eksempel på en spiseforstyrrelse, hvor en person indtager en stor mængde mad i løbet af kort tid. Dette kan ske af mange årsager, f.eks. for at håndtere følelser eller på grund af et usundt forhold til mad. Bingeing kan føre til følelser af skam, skyld og forlegenhed. Det kan også føre til fysiske problemer som fordøjelsesbesvær, vægtøg og risiko for diabetes.

Hvad betyder binge-watching?

Binge-watching er at se flere episoder af en tv-serie på én gang. Det er blevet mere og mere populært i de senere år med fremkomsten af streamingtjenester som Netflix og Hulu, som gør det nemt at se flere afsnit af en serie i træk uden at skulle vente på, at nye afsnit bliver sendt.

Binge-watching kan være en fornøjelig måde at maratonløbe en serie, du elsker, eller indhente en serie, du er gået glip af. Det kan dog også føre til usunde vaner som at sove mindre og give afkald på sociale aktiviteter til fordel for at se tv. Hvis du ser dig selv binge-watching oftere, end du gerne vil, er det måske på tide at skære ned.

Er BINGE et rigtigt ord?

Ja, “binge” er et rigtigt ord. Det kan bruges som et navneord eller et verbum, og det har et par forskellige betydninger. Som navneord kan det henvise til en periode med overdreven spisning eller drikkeri eller til en stor mængde af noget, der er indtaget på én gang. Som verbum kan det betyde at spise eller drikke overdrevent meget eller at indtage en stor mængde af noget på én gang.

Skriv en kommentar