Bionisk

Bionisk henviser til brugen af elektroniske eller robotanordninger til at erstatte eller forbedre funktionen af en menneskelig kropsdel. Bioniske anordninger kan være alt fra simple proteser, f.eks. kunstige lemmer, til mere komplekse anordninger, f.eks. cochlearimplantater og kunstige hjerter.

Udtrykket “bionisk” er afledt af det græske ord “bios”, der betyder “liv”, og endelsen “-onic”, der betyder “vedrørende”. De første fem tegn på tegn på blærebetændelse er følgende: De første fem tegn på tegn på blærebetændelse er følgende: Udtrykket blev først opfundet i 1960’erne af dr. Oscar Pistorius, en pioner inden for bionik.

Bioniske anordninger er designet til at efterligne eller overgå funktionen af en menneskelig kropsdel. F.eks. skal et kunstigt lem være i stand til at give samme styrke, smidighed og mobilitet som det naturlige lem, det erstatter.

Bionisk udstyr er ofte fremstillet af titanium eller andre metaller, da disse materialer er stærke og samtidig lette. De kan også være fremstillet af plastik eller andre syntetiske materialer.

Bionisk udstyr drives enten af batterier eller af de elektriske signaler, der genereres af kroppen selv. For eksempel konverterer cochlear-implantater lydbølger til elektriske signaler, som derefter sendes til hjernen.

Bionisk udstyr udvikler sig konstant i takt med teknologiens fremskridt. Nyere generationer af anordninger er ofte mindre, mere kraftfulde og mere naturtro end deres forgængere.

Hvor er bionisk nu?

Bionic er et Linux-baseret styresystem (OS), der bruges på enheder som Google Pixel-smartphonen og den bærbare Chromebook Pixel-bærbare computer. Det bruges også på enheder som Sony Xperia Z2-tabletten og Motorola Droid Turbo-smartphonen.

Hvor mange abonnenter har Bionic??

Bionic offentliggør ikke abonnenttal, men ifølge de seneste skøn har de mellem 1-2 millioner abonnenter.

Hvad er Bionic berømt for?

Bionisk er et kunstigt materiale, der er designet til at ligne og fungere som menneskeligt væv. Det bruges oftest på det medicinske område til at erstatte eller reparere beskadigede kropsdele, såsom hofter, knæ og ankler. Desuden anvendes bioniske materialer ofte i proteser, f.eks. kunstige lemmer.

Er det muligt at være bionisk??

Ja, det er muligt at være bionisk. En bionisk person har en eller anden form for kunstig kropsdel eller kunstige organer, som kan være af enten mekanisk eller elektronisk art. En person med en bionisk arm vil f.eks. have en arm, der betjenes af elektroniske signaler, der sendes fra hjernen. Der findes mange forskellige typer bioniske implantater, og teknologien er under konstant udvikling.

Skriv en kommentar