Bøjning

En bøjning er en type vinkelformet deformation, hvor materialet bøjes om en akse. Aksen kan være enten lineær eller buet, og materialet kan være enten elastisk eller plastisk. Bøjningsvinklen måles typisk i forhold til materialets uforstyrrede tilstand.

Bøjninger kategoriseres efter deres krumningsgrad, som bestemmes af krumningsradius for den akse, som materialet er bøjet om. En 90 graders bøjning anses typisk for at være en skarp bøjning, mens bøjninger med en krumningsradius på mere end 10 gange materialets tykkelse anses for at være milde bøjninger.

Sværhedsgraden af en bøjning afhænger også af materialets duktilitet. Duktile materialer, som f.eks. metaller, kan tåle større bøjningsgrader uden at gå i stykker, mens skøre materialer, som f.eks. glas, går i stykker ved meget mindre bøjninger.

Bøjninger kan frembringes ved hjælp af en række forskellige metoder, herunder, men ikke begrænset til, bøjning i hånden, ved hjælp af en bøjemaskine eller ved anvendelse af varme.

Hvorfor er Bend Oregon berømt?

Bend er en by i Oregon, USA, med et indbyggertal på 87.014 ved folketællingen i 2010. Det er amtsbyen i Deschutes County og er den vigtigste by i Bend, Oregon, Metropolitan Statistical Area. Bend er Centraloregons største by og er trods sin beskedne størrelse de facto regionens metropol på grund af den lave kriminalitet, det store udbud af friluftsliv og antallet af restauranter og bryggerier pr. indbygger.

Bend blev indregistreret som by i 1905. De tidlige bosættere omfattede pionerer som Peter Skene Ogden og Samuel Hinckley, der kom til området i midten af 1800-tallet. Byens navn er afledt af “Farewell Bend”, som var den betegnelse, der blev brugt af U.S. Postvæsenet for byens østligste nabo, Tumalo.

I 2015 rangerede Men’s Journal Bend som et af de 10 bedste steder at bo nu. Bend blev også rangeret som et af de 100 bedste steder at bo i 2007 af Livability.com, og som det næstbedste sted at bo i Oregon af Niche i 2016. Outside Magazine har også anerkendt Bend som det bedste sted at bo i Vesten.

Bend er berømt for sine udendørs rekreative muligheder. Byen ligger ved Deschutes-floden i skyggen af Cascade Range. Det er hjemsted for Mount Bachelor skisportssted, samt flere andre skisportssteder i nærheden.

Er Bend eller bent?

Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da både “bend” og “bent” anses for at være korrekte former af verbet. Generelt bruges “bend” som grundform af verbet (i.e. infinitiv), mens “bent” bruges som fortidsform. Der er dog nogle tilfælde, hvor “bent” kan bruges som grundform, især på britisk engelsk.

Hvad er bøjning eksempel?

En bøjning er en type deformation, der resulterer i en ændring i en komponents form. Komponenten udsættes for en ydre kraft, der får den til at ændre form. Den mest almindelige type bøjning er en 90-graders bøjning, som skabes ved at påføre en ydre kraft på komponenten i en vinkel på 90 grader. Andre typer af bøjninger omfatter 45-graders bøjninger, 180-graders bøjninger og 360-graders bøjninger.

Er Bend Oregon et besøg værd?

Ja, Bend Oregon er et besøg værd! Der er mange ting at se og lave i Bend, Oregon. For friluftsentusiaster er Bend et fantastisk sted at vandre, cykle, fiske og campere. Deschutes River løber gennem Bend, og der er mange stier og parker at udforske. Downtown Bend er også et besøg værd med sine mange butikker, restauranter og bryggerier.

Skriv en kommentar