Blog

En blog (forkortelse af “weblog”) er et diskussions- eller informationswebsted, der offentliggøres på World Wide Web, og som består af diskrete, ofte uformelle tekstindlæg (indlæg) i dagbogsstil. Indlæggene vises typisk i omvendt kronologisk rækkefølge, således at det seneste indlæg vises først øverst på websiden. Indtil 2009 var blogs normalt et enkelt individs værk,[citat behov] lejlighedsvis en lille gruppe, og de dækkede ofte et enkelt emne. I nyere tid er der opstået “multi-author blogs” (MAB’er), hvor indlæggene er skrevet af et stort antal forfattere og nogle gange professionelt redigeret. MAB’er fra aviser, andre medier, universiteter, tænketanke, interesseorganisationer og lignende institutioner tegner sig for en stigende mængde af blogtrafikken. Fremkomsten af Twitter og andre “mikroblogging”-systemer er med til at integrere MAB’er og blogs med en enkelt forfatter i nyhedsmedierne. Blog kan også bruges som et verbum, hvilket betyder at vedligeholde eller tilføje indhold til en blog.

Udtrykket “blog” er en blanding af udtrykket “weblog”.[2] “Blog” kan også bruges som et verbum, der betyder at vedligeholde eller tilføje indhold til en blog.

Den tidligste kendte brug af begrebet “blog” var på online dagbogstjenesten Diaryland, som blev grundlagt i 1997.[3] Navnet “blog” blev opfundet af Jorn Barger[4] den 17. december 1997. Ordet “blog” blev første gang brugt på tryk den 15

Tjener bloggere penge?

Ja, bloggere kan tjene penge.

Der er nogle få måder, hvorpå bloggere kan tjene penge. Den mest almindelige måde er gennem reklamer. Reklamer kan være i form af bannerannoncer, tekstlinks eller produktanmeldelser. Bloggere kan også tjene penge gennem affiliate marketing, hvilket er når de promoverer et produkt eller en tjenesteydelse og modtager en provision for hvert salg, der foretages. Endelig kan bloggere også tjene penge ved at sælge deres egne produkter eller tjenester.

Hvad er de 5 typer af blogs?

1. Personlig blog: En personlig blog er en blog, der er skrevet af en person til personlige formål. Det er en måde for den enkelte at dele sine tanker, erfaringer og synspunkter med verden på.

2. Business Blog: En erhvervsblog er en blog, der er skrevet med det formål at promovere en virksomhed eller et produkt. Det er en måde for virksomheder at komme i kontakt med deres kunder på og opbygge relationer.

3. Teknologiblog: En teknologiblog er en blog, der dækker de seneste nyheder og udviklinger inden for teknologibranchen. Det er en måde, hvorpå teknologi-entusiaster kan holde sig ajour med de seneste nyheder og udviklinger.

4. Nyhedsblog: En nyhedsblog er en blog, der dækker de seneste nyheder og begivenheder, der sker rundt om i verden. Det er en måde, hvorpå folk kan holde sig ajour med de seneste nyheder og begivenheder.

5. Livsstilsblog: En livsstilsblog er en blog, der dækker emner relateret til livsstil, f.eks. mode, mad, rejser og skønhed. Det er en måde, hvorpå folk kan dele deres interesser og synspunkter om livsstil.

Hvad er forskellen mellem blogging og vlogging?

Den største forskel mellem blogging og vlogging er, at blogging typisk er skriftligt indhold, mens vlogging er videoindhold. Blogging kan være en mere personlig form for skrivning, hvor du deler dine tanker og meninger om en række forskellige emner, mens vlogging ofte er mere fokuseret på at dokumentere dit liv eller give oplysninger og underholdning om et bestemt emne. Vlogging kan være mere tidskrævende og kræve mere udstyr end blogging, men det kan også være mere engagerende og give dig mulighed for at komme i kontakt med dit publikum på en anden måde.

Hvad er blog og eksempel?

En blog er en type websted, der typisk indeholder en række forskellige former for indhold, herunder artikler, essays, billeder og videoer. Blogs vedligeholdes normalt af en enkeltperson eller en lille gruppe af personer og opdateres typisk regelmæssigt.

Nogle populære eksempler på blogs er The Huffington Post, TechCrunch og Mashable.

Skriv en kommentar