Blues

Blues er en musikgenre, der opstod i de afroamerikanske samfund i USA omkring slutningen af det 19. århundrede. Den er kendetegnet ved brugen af den blå tone og dens karakteristiske akkordprogression, som er en variation af den klassiske tolvtakters blues. Blues har haft stor indflydelse på senere musikgenrer, herunder jazz, rock and roll og countrymusik.

Hvorfor kaldes blues for blues?

Udtrykket “blues” stammer sandsynligvis fra “blue devils” (blå djævle), et udtryk, der bruges til at beskrive de intense visuelle hallucinationer, der kan ledsage delirium tremens eller alkoholabstinenser. Udtrykket kan også referere til de “blå toner”, der bruges i bluesmusikken, som er let udfladede tredje, femte og syvende toner i durskalaen.

Er blues trist eller glad??

Der er ikke noget enkelt svar på dette spørgsmål, da blues kan være både trist og glad. Det afhænger af den pågældende sang og sangerens fortolkning. Nogle blues-sange er triste og handler om tab og hjertesorg, mens andre er mere optimistiske og handler om kærlighed og lykke. I sidste ende er det op til lytteren at afgøre, om en bestemt bluessang er trist eller glad.

Er blues en jazz eller rock?

Der findes ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da det er et spørgsmål om en mening. Nogle mennesker kan betragte blues som en form for jazz, mens andre kan betragte det som en form for rock. I sidste ende er det op til den enkelte at afgøre, hvilken kategori han/hun mener, at bluesmusik hører hjemme i.

Hvad betyder blues på slang?

På slang henviser blues til at være trist eller deprimeret.

Skriv en kommentar