Bønne

En bønne er et frø af en bælgplante, som bruges til fødevarer. Udtrykket “bønne” kan henvise til selve planten, frøet eller frøkapslen. Bønneplanten er en etårig plante, som bliver 30-100 cm høj. Bladene er vekslende, sammensatte og fjerformede med 6-8 par blade. Blomsterne er hvide, lyserøde eller lilla og sidder i axillære klaser. Frugten er en bælgplante, som indeholder et eller flere frø.

Ordet “bønne” stammer fra det gamle engelske ord “bene”, som betyder “bønne”. Udtrykket “bønne” bruges også om en række andre plantearter i familien Fabaceae, f.eks. sojabønner, fava-bønner og linser.

Hvad betyder det, hvis en pige kalder dig bønne?

Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da det kan betyde forskellige ting, afhængigt af pigens intentioner og hendes forhold til den person, hun kalder “bønne.” Nogle mulige fortolkninger er dog, at pigen er tiltrukket af den person, hun kalder “bønne”, at hun nyder at tilbringe tid sammen med ham, eller at hun finder ham morsom.

Hvad er der i en bønne??

Der findes mange forskellige typer bønner, men de fleste bønner indeholder et højt indhold af fibre og protein samt vigtige vitaminer og mineraler. Bønner er også en god kilde til antioxidanter og fytokemikalier, som menes at fremme sundheden og forebygge sygdomme.

Hvad er 5 typer af bønner?

Der findes mange typer bønner, men nogle af de mest populære sorter er sorte bønner, pintobønner, kidneybønner, marinebønner og hvide bønner.

Hvad hedder bønne på engelsk?

Bønner betegnes typisk som “bælgfrugter”, hvilket er en generel betegnelse for planter, der producerer deres frugter i bælgfrugter. Der findes dog mange forskellige typer af bjørne, som alle har deres eget unikke navn. For eksempel er kidneybønner, sorte bønner og limabønner alle forskellige typer bønner.

Skriv en kommentar