Bolide

En bolide er en meget lysstærk meteor, der eksploderer i atmosfæren og ofte frembringer en høj lyd. Den kaldes også nogle gange en ildkugle. Bolider er relativt sjældne, men når de forekommer, er de ofte meget spektakulære.

Hvor almindelige er bolider??

Der findes ingen endelige statistikker over bolidernes hyppighed, da de er relativt sjældne begivenheder og kan være vanskelige at spore og dokumentere. På grundlag af de foreliggende data anslås det dog, at der hvert år er ca. 1000-1500 bolider (af alle størrelser) på verdensplan. Dette tal omfatter både naturlige bolider (e.g., meteoroider) og menneskeskabte bolider (e.g., genindflyvning af rumfartøjer).

Hvad betyder bolideslag?

Et bolideslag er et sammenstød mellem en stor meteoroid eller komet og en planet eller et andet astronomisk legeme. Disse kollisioner kan finde sted i atmosfæren eller på overfladen og kan være lige fra små støvpartikler til store asteroider eller kometer. Bolide nedslag kan forårsage betydelige skader og ødelæggelser, afhængigt af størrelsen og hastigheden af slaglegemet.

Hvad forårsager en bolide?

En bolide er et stort meteor, der eksploderer i atmosfæren. Eksplosionen skyldes meteorets høje hastighed og den deraf følgende friktion med luften. Eksplosionen kan høres i miles omkreds og kan forårsage skader på ejendom og endda kvæstelser på mennesker.

Er en bolide en rigtig bil??

Nej, en bolide er ikke en rigtig bil. Det er en konceptbil designet af den franske bilproducent Citroën i 1968.

Skriv en kommentar