Bonanza

En bonanza er en situation, hvor der produceres eller opdages store mængder af noget værdifuldt. Udtrykket kan bruges til at henvise til en uventet pengestrøm eller held eller til en pludselig stigning i produktionen af en naturressource. Bonanzaer forbindes typisk med økonomiske opblomstringer og kan have en positiv eller negativ indvirkning på en region eller et land.

En bonanza kan have en positiv eller negativ effekt på en region eller et land, afhængigt af hvordan den forvaltes. Et overflødighedshorn af naturressourcer kan f.eks. føre til økonomisk vækst og udvikling, men kan også føre til miljøødelæggelse, hvis det ikke forvaltes korrekt. En finansiel bonanza kan på den anden side føre til inflation og økonomisk ustabilitet, hvis den ikke kontrolleres omhyggeligt.

Var Bonanza en sand historie?

Nej, Bonanza var ikke en sand historie. Det var en fiktiv tv-serie, der blev sendt på NBC fra 1959 til 1973. Serien foregik i 1800-tallet og fulgte Cartwright-familiens eventyr, som boede på en ranch i Sierra Nevada-bjergene i Nevada.

Hvorfor havde Bonanza tabte episoder??

Ifølge Michael J. Kramers bog “The Second Greatest TV Town: Bonanza City and the Creation of the Ponderosa Myth”, var de tabte episoder af Bonanza resultatet af en “perfekt storm” af begivenheder.

For det første blev showet produceret af Dan Blocker, som også var en af stjernerne. Blocker var en meget praktisk producent, og han var også meget beskyttende over for serien. Som følge heraf havde han stor kontrol over redigeringen og efterproduktionen.

For det andet blev showet optaget på stedet, hvilket var meget dyrt. Blocker var altid på udkig efter måder at spare penge på, og en af de måder, han gjorde det på, var ved at genbruge optagelser. Han fik ofte holdet til at optage optagelser til et afsnit, som han derefter brugte i et andet afsnit. Dette sparede penge, men det betød også, at der var mange kopier af optagelserne i dobbeltudgave.

For det tredje blev showet redigeret på film, hvilket var en meget tidskrævende og dyr proces. Blocker var altid på udkig efter måder at spare tid og penge på, og en af de måder, han gjorde det på, var ved selv at redigere serien. Som følge heraf begik han ofte fejl, og han klippede nogle gange scener, som han senere indså, at han havde brug for.

For det fjerde blev serien sendt i sort/hvid. Det betød, at det negative skulle udvikles, og derefter skulle det positive trykkes. Det var en meget tid

Hvorfor blev Bonanza aflyst??

Bonanza var en populær tv-serie, der blev sendt fra 1959 til 1973. Showet blev aflyst af forskellige årsager, herunder faldende seertal, høje produktionsomkostninger og stjerneskuespilleren Lorne Greenes død.

Er bonanza et rigtigt ord?

Ja, “bonanza” er et rigtigt ord. Det er afledt af det spanske ord “bonanza”, der betyder “held og lykke”.” Ordet har været brugt på engelsk siden begyndelsen af 1800-tallet og er blevet brugt til at beskrive en række forskellige ting, herunder en rig malmåre, en stor økonomisk gevinst og en periode med velstand.

Skriv en kommentar