Bradykardi

Bradykardi er en tilstand, hvor hjerterytmen er unormalt langsom. Hjertet kan slå så langsomt som 40 slag i minuttet, hvilket er mindre end halvdelen af den normale hjertefrekvens. Bradykardi kan være en alvorlig tilstand, fordi den kan reducere den mængde blod, der pumpes til hjernen og andre organer. Symptomer på bradykardi kan omfatte svimmelhed, svimmelhed, svimmelhed, besvimelse og åndenød. Bradykardi kan være forårsaget af en række forskellige tilstande, herunder hjertesygdomme, elektrolytforstyrrelser og visse medikamenter. Behandling af bradykardi afhænger af den underliggende årsag.

Hvad er en faretruende lav hjerterytme?

En faretruende lav puls er en puls, der er for lav til at pumpe nok blod til kroppen. Dette kan forårsage en række problemer, herunder svimmelhed, besvimelse og endda hjertestop.

Hvad er de første symptomer på bradykardi?

De første symptomer på bradykardi kan omfatte svimmelhed, svimmelhed, besvimelse, åndenød eller brystsmerter. Hvis bradykardi er alvorlig, kan det føre til hjertestop.

Hvordan retter man bradykardi?

Der er en række måder at behandle bradykardi på, afhængigt af den underliggende årsag. Hvis bradykardi skyldes en underliggende hjertesygdom, kan behandlingen omfatte medicin eller operation. Hvis bradykardi skyldes en medicinering, skal dosis måske justeres, eller medicinen skal måske afbrydes. Hvis bradykardi skyldes en elektrolytforstyrrelse, kan det hjælpe at rette op på ubalancen. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med en pacemaker for at hjælpe hjertet med at opretholde en normal hjertefrekvens.

Er bradykardi årsag til død?

Nej, bradykardi forårsager ikke i sig selv døden. Hvis bradykardi ikke behandles, kan det imidlertid føre til mere alvorlige tilstande som f.eks. hjertestop eller hjertestop, som kan være livstruende. Bradykardi kan også være et symptom på mere alvorlige underliggende sundhedsproblemer, såsom hjertesygdomme, så det er vigtigt at opsøge en læge, hvis du oplever symptomer på bradykardi.

Skriv en kommentar