Brasilien

Den Føderative Republik Brasilien er det største land i både Sydamerika og Latinamerika. På 8.5 millioner kvadratkilometer (3.Med et areal på 2 millioner kvadratkilometer er det verdens femtestørste land efter areal og det sjettestørste efter befolkning. Med over 208 millioner indbyggere er Brasilien verdens niende største land målt på befolkningstal. Brasiliens hovedstad er Brasília, og den mest befolkede by er São Paulo.

Brasilien er en føderal republik bestående af 26 delstater, et føderalt distrikt og den føderale hovedstad Brasília. Føderationen er grundlagt den 21. september 1822 som et monarki under den brasilianske kejser Dom Pedro I. Landet blev en præsidentiel republik i 1889, efter at et militærkup væltede monarkiet. Det var et af de stiftende medlemmer af De Forenede Nationer i 1945 og af Organisationen af Amerikanske Stater i 1948.

Brasilien er af Verdensbanken klassificeret som en øvre middelindkomstøkonomi og er en regional magt i Latinamerika og en mellemmagt i internationale anliggender. Brasilien, der er en af verdens største brødkurve, har været den største producent af kaffe i de sidste 150 år. Det er sandsynligt, at ordet “Brasilien” stammer fra det portugisiske ord for brasiliansk træ, et træ, der engang voksede i rigelige mængder langs den brasilianske kyst. På portugisisk kaldes brasilietræ pau-brasil, idet ordet brasil almindeligvis har etymologien “rød som en glød”,

Hvor varmt er Brasilien i december?

Gennemsnitstemperaturen i Brasilien i december er 27 grader celsius (81 grader Fahrenheit). Temperaturen kan dog variere afhængigt af regionen. For eksempel er temperaturen i Amazonas regnskov typisk omkring 32 grader Celsius (90 grader Fahrenheit), mens temperaturen i de sydlige regioner normalt er køligere, omkring 20 grader Celsius (68 grader Fahrenheit).

Hvilken mad spiser man i Brasilien??

Der er ikke ét svar på dette spørgsmål, da Brasilien er et stort og mangfoldigt land med mange forskellige regionale køkkener. Nogle almindelige brasilianske retter omfatter dog feijoada (en gryderet lavet med sorte bønner og svinekød), churrasco (grillet kød) og moqueca (en fiskegryde). Brasilianske snacks og desserter omfatter pão de queijo (ostebrød), brigadeiros (chokoladekugler med fudge) og pastéis (friterede kagelommer fyldt med kød eller ost).

Er det sne i Brasilien?

I Brasilien er sne en meget sjælden foreteelse. Sidste gang det sneede i landet var i delstaten Rio Grande do Sul i 2012.

Hvordan er den brasilianske kultur??

Den brasilianske kultur er en blanding af portugisiske, afrikanske og indfødte påvirkninger. Portugiserne koloniserede Brasilien i det 16. århundrede, og siden da har Brasilien været en smeltedigel af kulturer. I dag er Brasilien det største land i Sydamerika, og landets kultur afspejler den mangfoldige befolkning.

Nogle aspekter af den brasilianske kultur omfatter:

-Festa Junina: Dette er en traditionel brasiliansk festival, der fejrer høsten i juni. Den er også kendt som “midsommerfesten”.

-Samba: Dette er en type brasiliansk musik og dans, der stammer fra det afro-brasilianske samfund.

-Capoeira: Dette er en brasiliansk kampsport, der kombinerer elementer fra dans, musik og akrobatik.

-Feijoada: Dette er en traditionel brasiliansk ret lavet med sorte bønner og svinekød.

-Carioca: Dette er et udtryk, der bruges til at beskrive folk fra Rio de Janeiro. Det kan også bruges til at beskrive den dialekt, der tales i Rio de Janeiro.

Skriv en kommentar