Brøkdel

Udtrykket “fraktiøs” er afledt af det latinske ord “frāctus”, som betyder “brudt”. På engelsk beskriver udtrykket “fractious” noget, der let går i stykker eller beskadiges. Udtrykket bruges ofte til at beskrive mennesker eller ting, der er tilbøjelige til eller kendetegnet ved konflikter, uenighed eller vold.

Mennesker, der er brudstyrede, er ofte argumentative, stridbare og forstyrrende. De kan være hurtigt vrede og let provokerbare. Ting, der er brudstykker, er ofte ustabile, konfliktsky og tilbøjelige til at gå i stykker eller falde fra hinanden.

Hvordan bruger man ordet fraktiøs??

Ordet brud kan bruges til at beskrive en person, der let bliver irriteret eller oprevet, en person, der er stridbar eller vanskelig at håndtere, eller en situation, der er anspændt eller ustabil.

Hvad er et brudstærkt forhold?

Et brudstærkt forhold er et vanskeligt eller omstridt forhold. Det kan være kendetegnet ved uenighed, skænderier og/eller fjendtlighed.

Hvor kommer ordet “fraktious” fra?

Ordet fractious kommer af latin fractus, der betyder “brudt.” Det henviste oprindeligt til noget, der var fysisk ødelagt, men kom efterhånden til at blive brugt i overført betydning til at beskrive noget, der var følelsesmæssigt eller mentalt ødelagt. I begyndelsen af 1800-tallet begyndte det at blive brugt til at beskrive folk, der let blev vrede eller oprevet, og i midten af 1800-tallet var det blevet brugt i betydningen “usamarbejdsvillig” eller “vanskelig at kontrollere”.”

Hvad er synonymet for fractious?

Ordet “brud” bruges ofte til at beskrive personer eller ting, der let bliver irriterede eller vrede. Et synonym for “fractious” kunne være “irritabel”.”

Skriv en kommentar