Brutto

Brutto refererer til det samlede beløb, før der foretages eventuelle fradrag. Det bruges typisk til at beskrive en persons indkomst, indtjening eller indtægt. Hvis en person f.eks. tjente 100 dollars på en dag, ville hans bruttoløn være 100 dollars.

Hvordan bruger du “gross”??

Brutto henviser typisk til det samlede beløb for noget, før der er trukket skat eller andre fradrag. Hvis du f.eks. tjener 100 $ på en dag, er din bruttoløn for den dag 100 $. Hvis du så skal betale 10 dollars i skat, vil din nettoløn (eller løn hjemtaget) være 90 dollars.

Grotesk kan også bruges som adjektiv til at beskrive noget, der er ubehageligt eller stødende. Man kan f.eks. sige, at en bestemt film er “grov”, hvis den indeholder en masse vold eller eksplicitte scener.

Hvorfor er 144 en grov?

Der er et par grunde til, at 144 er en grov. For det første er det et multiplum af 12, som i mange kulturer betragtes som et “grundtal”. Desuden er 144 et kvadratisk tal (12 x 12), og kvadratiske tal anses ofte for at være specielle eller betydningsfulde. Endelig er 144 et meget sammensat tal, hvilket betyder, at det har mange divisorer (24, for at være helt præcis). Dette gør det til et populært valg til ting som målinger, fordi det er let at dele op i mindre enheder.

Hvad er et ord for grotesk?

Der er mange ord, der kan bruges til at beskrive noget, der er ulækkert, herunder: ulækkert, modbydeligt, væmmeligt, kvalmende, kvalmende og afskyeligt.

Hvad betyder brutto i vægt?

Når en persons vægt måles, trækkes vægten af personens tøj og eventuelle sko eller andre genstande, som vedkommende bærer, fra den samlede vægt. Den resterende vægt er personens “bruttovægt”.

Hvorfor betyder brutto ulækkert?

Ordet “grov” har et par forskellige betydninger, men en af de mest almindelige er “ulækker.” Det bruges ofte til at beskrive ting, der er fysisk modbydelige, som f.eks. en bunke affald eller et beskidt badeværelse. Det kan også bruges til at beskrive ting, der er moralsk afskyelige, som f.eks. en grusom handling eller en ulækker vittighed.

Hvorfor betyder “grov” så “ulækkert”?? Det er sandsynligvis fordi ordet er relateret til det latinske ord “crudus”, som betyder “rå” eller “ubehandlet.” Når noget er råt, kan det være ret ulækkert – tænk f.eks. på et stykke råt kød. Med tiden blev ordet “crudus” til “crassus”, som til sidst blev til “grov”.”

Så der har du det – ordet “brutto” betyder “ulækkert”, fordi det er beslægtet med det latinske ord for “rå”.”

Skriv en kommentar