Bur

Et bur er en konstruktion af tremmer eller ledninger, der bruges til at indespærre, indhegne eller beskytte noget. Den kan være lavet af metal, træ, plastik eller et andet materiale. Et bur kan bruges til at holde dyr, fugle eller mennesker.

Hvad er de 4 CAGE-spørgsmål??

CAGE-spørgeskemaet er et redskab, der bruges til at screene for alkoholmisbrug og -afhængighed. Den består af fire spørgsmål, som spørger om:

1. Har du nogensinde følt et behov for at skære ned på dit drikkeri?

2. Har du nogensinde følt dig irriteret over, at folk kritiserer dit drikkeri?

3. Har du nogensinde følt skyld eller dårlig samvittighed over dit drikkeri?

4. Har du nogensinde drukket en øjenåbner (en drink først på morgenen for at berolige dine nerver eller for at slippe af med tømmermænd)??

Et positivt svar på et af de fire spørgsmål indikerer et muligt problem med alkohol.

Hvad er synonymet for cage?

Der findes ikke ét ord, der har nøjagtig samme betydning som “bur”, men der er flere ord, der har lignende betydninger, herunder “indhegning”, “coop”, “pen” og “cage”.”

Hvad er CAGE-testen for alkoholisme?

CAGE-testen er et spørgeskema, der bruges til at screene for alkoholisme. Den består af fire spørgsmål, og hvert spørgsmål får en score på 0-3. En score på 2 eller mere anses for at være positiv for alkoholisme.

Det første spørgsmål er “Har du nogensinde følt, at du burde skære ned på dit drikkeri?” Der gives 0 point, hvis svaret er nej, 1 point, hvis svaret er ja, men personen har ikke gjort det, 2 point, hvis svaret er ja, og personen har skåret ned på sit drikkeri, og 3 point, hvis personen ikke har haft held til at skære ned på sit drikkeri.

Det andet spørgsmål er “Har du nogensinde irriteret folk ved at drikke??” Der gives 0 point hvis svaret er nej, 1 hvis svaret er ja, men personen har ikke gjort det, 2 hvis svaret er ja, og personen har generet folk med sit drikkeri, og 3 hvis personen ikke har haft held til at stoppe sit drikkeri for at genere folk.

Det tredje spørgsmål er “Har du nogensinde følt skyldfølelse over dit drikkeri?” Der gives en score på 0, hvis svaret er nej, 1 hvis svaret er ja, men personen har ikke gjort det, 2 hvis svaret er ja, og personen har følt sig skyldig i sit drikkeri, og 3 hvis personen ikke har haft held til at stoppe sit drikkeri på trods af at have skyldfølelse over det.

Det fjerde spørgsmål er: “Har du nogensinde fået en drink først på morgenen for at berolige dine nerver eller for at få

Hvad er formålet med CAGE-spørgeskemaet??

CAGE-spørgeskemaet er et screeningsredskab for alkoholmisbrug. Den består af fire spørgsmål, der hver især spørger til et andet aspekt af alkoholforbruget. Spørgsmålene er designet til at identificere personer, der er i risiko for alkoholafhængighed eller som måske allerede er afhængige af alkohol. CAGE-spørgeskemaet er ikke diagnostisk, men det kan være med til at identificere personer, der har brug for yderligere vurdering af en sundhedsperson.

Skriv en kommentar