Buraco

Buraco er et populært kortspil fra Brasilien. Det spilles med et almindeligt sæt kort plus to jokere. Formålet med spillet er at fjerne alle kortene fra hånden ved at danne Canastas. En Canasta er en sammensmeltning af 7 eller flere kort af samme værdi.

Der findes to typer Canastas: Natural og Mixed. En naturlig Canasta er en Canasta, der kun indeholder kort af samme værdi uden jokere. En blandet Canasta er en Canasta, der indeholder mindst én joker.

Buraco kan spilles med 2, 3 eller 4 spillere. Det spilles bedst med 4 spillere, da det giver mulighed for at danne partnerskaber. Partnerne sidder over for hinanden.

Spillet begynder med, at hver spiller får en hånd med 11 kort. Resten af kortspillet lægges med billedsiden nedad i midten af bordet for at danne trækbunken. Det øverste kort i trækbunken vendes om for at begynde afkastbunken.

Hvis det kort, der vendes, er en joker, skal spilleren til venstre for dealeren trække to kort fra trækbunken og lægge dem til sin hånd. Hvis spilleren ikke har to kort at tilføje, skal han/hun trække fire kort.

Spilleren til venstre for dealeren har derefter sin tur. Når det er en spillers tur, skal han først trække et kort. De kan enten trække det øverste kort fra trækbunken eller det øverste

Hvordan slår man Buraco??

Den bedste måde at slå Buraco på er at spille defensivt og forsøge at kontrollere brættet. Buraco er et meget aggressivt spil og kan hurtigt komme ud af kontrol, hvis man lader det. Prøv at holde din hånd lille og spil kun kort, når du har en klar fordel. Hvis du kan holde styr på brættet, bør du kunne vinde spillet.

Hvad er Burraco på italiensk?

Burraco er et italiensk ord, der henviser til en type kortspil. Spillet minder om rommy og spilles typisk med to sæt kortspil.

Er Canasta det samme som Burraco?

Der er ligheder mellem de to spil, men der er også nogle vigtige forskelle. Canasta spilles typisk med fire spillere, mens Burraco kan spilles med enten fire eller seks spillere. I Canasta scorer spillerne point ved at danne sammenlægninger af kort af samme værdi; i Burraco scorer spillerne point ved at danne sammenlægninger af kort af samme værdi og også ved at danne canastas, som er sammenlægninger af mindst syv kort.

Den største forskel mellem de to spil ligger i den måde, hvorpå spillerne trækker og lægger kort fra sig. I Canasta trækker spillerne kort ét ad gangen fra enten lageret eller fra afkastbunken, og de skal smide ét kort efter hver tur. I Burraco trækker spillerne kort parvis fra lageret, og de kan vælge enten at smide begge kort eller at beholde begge kort på hånden. Dette giver mulighed for et meget mere strategisk spil, da spillerne kan vælge at beholde kort, som de tror kan være nyttige senere hen.

Hvor er Buraco?

Buraco er en kommune i delstaten Rio Grande do Sul, Brasilien. Det ligger i hovedstadsregionen Porto Alegre, ca. 30 km fra delstatens hovedstad.

Skriv en kommentar