Caciquism

Caciquisme er en form for politisk kontrol og protektionisme, der er forbundet med traditionelle, hierarkiske samfund, hvor en lokal leder eller “cacique” udøver magt og indflydelse over et samfund eller en region. Caciques bruger typisk deres position til at sikre personlige fordele og fordele for dem selv og deres tilhængere i stedet for at arbejde til gavn for samfundet som helhed. Caciques opretholder ofte deres magt ved hjælp af en kombination af protektionisme, tvang og intimidering, og deres styre er ofte præget af korruption og nepotisme.

Hvilken rolle spiller en cacique?

En cacique er leder af en indfødt gruppe, typisk i Central- eller Sydamerika. Cacique’en er ansvarlig for gruppens velfærd og træffer beslutninger på gruppens vegne. Caciqueens rolle er at formidle mellem gruppen og omverdenen og at beskytte gruppens interesser.

Hvad er politisk kaktus?

En politisk cacique er en magtfuld person i et politisk parti eller en politisk organisation, typisk en person, der kontrollerer stemmer og protektionisme. Udtrykket er afledt af det portugisiske ord cacique, der betyder “høvding” eller “leder”.

Hvad havde kaktussen på??

Cacique var lederen af det oprindelige folk i Caribien og bar traditionelt tøj, der repræsenterede hans status og stilling. Hans tøj var ofte lavet af farvestrålende stoffer og prydet med fjer, perler og andre dekorationer. Kaktussen var også ansvarlig for at lede ceremonielle danse og bar ofte særlige kostumer til disse lejligheder.

Hvordan blev en cacique valgt?

I mange oprindelige samfund i Amerika var en cacique leder af en gruppe mennesker. En caciques rolle varierede fra stamme til stamme, men generelt var caciques ansvarlige for at opretholde orden i deres samfund, bilægge tvister og repræsentere deres folk over for andre stammer og over for de spanske kolonimyndigheder.

Caciques blev normalt valgt ved konsensus i samfundet, selv om de i nogle tilfælde kan have arvet deres stilling fra en forælder eller en anden slægtning. I nogle stammer kunne en kvinde fungere som cacique.

Skriv en kommentar