Camellia

En kamelia er en blomstrende plante i slægten Camellia, der er hjemmehørende i det østlige og sydlige Asien, fra Himalaya østpå til Japan og Indonesien. Der findes over 250 arter af kameliaer med et stort udvalg af blomsterformer og farver, og de dyrkes i vid udstrækning som prydplanter. Navnet “camellia” er afledt af den latiniserede form af det japanske navn, kamēyama.

Er kameliaer flerårige eller etårige?

Kameliaer er flerårige planter, der kan leve i mange år. De dyrkes ofte som prydplanter, og deres blomster er værdsat for deres skønhed.

Er kameliaer vedligeholdelsesvenlige??

Nej, kameliaer er ikke vedligeholdelsesvenlige. De kræver regelmæssig vanding, beskæring og gødning.

Hvor er det bedste sted at plante en kamelia??

Kameliaer plantes bedst i et område, der får delvis sol til fuld skygge og har veldrænet, sur jord. De kan tåle lidt sol, men for meget direkte sollys kan brænde deres blade. Det ideelle sted til at plante en kamelia er et sted, der vender mod øst eller nord.

Er kameliaer en busk eller et træ??

Planten Camellia er klassificeret som en busk eller et træ, afhængigt af dens art. F.eks. er Camellia sinensis-planten, som te fremstilles af, normalt en busk, mens Camellia japonica-planten, som er populær i landskabspleje, kan være enten en busk eller et træ, afhængigt af hvordan den beskæres.

Skriv en kommentar