Cardia

Kardia er mavens åbning ind i spiserøret. Det er en muskelring, der adskiller de to organer og forhindrer maveindholdet i at trænge ind i spiserøret. Kardiaen er beklædt med et slimlag, der beskytter den mod mavens sure miljø. Muskellaget i cardiaen trækker sig sammen og slapper af for at regulere strømmen af mad og væske ind i mavesækken.

Er mavekardia normalt?

Nej, mavekardia anses ikke for at være en normal del af mavesækken. Mavesækken cardia er den øverste del af maven, der ligger tættest på spiserøret. Dette område af maven er mere tilbøjeligt til at blive påvirket af GERD og andre spiserørssygdomme.

Hvad er cardia tumor?

En cardia-tumor er en type kræft, der dannes i vævet i cardia, den øverste del af mavesækken. Kardia er overgangen mellem spiserøret og maven. Cardia-tumorer kan være godartede (ikke-kræftfremkaldende) eller maligne (kræftfremkaldende).

Hvorfor kaldes maven for kardia?

Mavesækken kaldes kardia, fordi den ligger ved krydset mellem spiserøret og mavesækken. Denne overgang er også kendt som hjerteåbningen.

Hvad betyder cardia i anatomi?

Udtrykket “cardia” henviser til den øverste del af mavesækken, hvor den møder spiserøret. Dette område er også kendt som “gastroøsofageal junction.” Cardia er et relativt lille område, og dens vigtigste funktion er at fungere som en lukkemuskel, eller muskelventil, mellem spiserøret og mavesækken. Denne lukkemuskel slapper af, så mad og væske kan passere fra spiserøret til maven, og trækker sig derefter sammen for at forhindre tilbagestrømning fra maven til spiserøret.

Skriv en kommentar