Cashew

Cashewnøddetræet er et tropisk stedsegrønt træ, der producerer cashewnødden. Den kan blive op til 12 meter høj og har en spredning på op til 6 meter. Cashewnødden er fastgjort til bunden af cashewæblet, som er træets frugt. Cashewæblet er rødt eller gult, og cashewnødden er indkapslet i en hård skal.

Cashewnødder er rige på vitaminer og mineraler, og de er en god proteinkilde. Nødden bruges også i mange forskellige køkkener, herunder indisk, thailandsk og kinesisk. Cashewnødder kan spises rå, ristes eller bruges i en række forskellige retter.

Hvad er ulemperne ved at spise cashewnødder??

Der er et par potentielle ulemper ved at spise cashewnødder. For det første har de et relativt højt fedtindhold, hvilket kan bidrage til vægtøgning, hvis de indtages i for stort omfang. Cashewnødder har desuden et relativt højt kalorieindhold, så de kan også bidrage til vægtforøgelse, hvis de indtages i for store mængder. Endelig indeholder cashewnødder et stof kaldet urushiol, som kan forårsage en allergisk reaktion hos nogle mennesker.

Er det godt for helbredet at spise cashewfrugter?

Ja, det kan være godt for dit helbred at spise cashewnødder. De er en god kilde til vitaminer, mineraler og antioxidanter, og de er blevet sat i forbindelse med flere sundhedsfordele, herunder forbedret hjertesundhed og reduceret risiko for visse kroniske sygdomme.

Er cashew en frugt eller en nød??

En cashew er faktisk en frugt. Den vokser på et træ og har et blødt, kødfuldt ydre. Den cashew-“nød”, som vi spiser, er dog i virkeligheden frøet fra frugten. Cashewfrugten er meget letfordærvelig, så for det meste spiser vi kun cashewnødden, som har en hårdere skal.

Hvor mange cashewnødder kan jeg spise om dagen?

Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af en række faktorer, herunder din alder, dit aktivitetsniveau og dit generelle helbred. Som en generel retningslinje kan de fleste mennesker dog roligt indtage op til 1-2 ounces (28-56 gram) cashewnødder om dagen. Hvis du er gravid eller ammer, skal du begrænse dit indtag til 1 ounce (28 gram) om dagen.

Skriv en kommentar