Catalpa

Catalpa er et stort, løvfældende træ, der er hjemmehørende i Nordamerika. Det kan vokse til en højde på 15 meter og har store, hjerteformede blade, der er op til 12 tommer lange. Træet producerer prangende blomster, der er hvide med gule striber og er op til 4 tommer lange. Catalpa er et populært træ til landskabspleje og bruges ofte som skyggetræ.

Hvad er catalpa træer gode til?

Catalpa træer er gode til at give skygge, til pynt og til at tiltrække dyreliv. Træerne er også gode til at levere træ, som kan bruges til en række forskellige formål, herunder møbler og træbearbejdning.

Hvad er det fælles navn for catalpa?

Det almindelige navn for catalpa er “indisk bønnetræ”.”

Spiser rådyr catalpa træer??

Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, da hjorte er kendt for at spise en lang række forskellige planter og træer. Catalpa-træer er dog ikke en almindelig fødekilde for hjorte, så det er usandsynligt, at de ville spise dem regelmæssigt. Hvis en hjort skulle komme til at æde et catalpa-træ, vil den sandsynligvis kun æde bladene og ikke barken eller stammen af træet.

Er catalpa hjemmehørende i NC?

Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da catalpa-træets (Catalpa speciosa) udbredelsesområde er noget uklart. Det er dog generelt accepteret, at træet er hjemmehørende i det sydøstlige USA, og North Carolina falder inden for dette område. Desuden er der optegnelser om, at træet fandtes i North Carolina så tidligt som i slutningen af 1700-tallet, hvilket yderligere beviser dets oprindelige status.

Skriv en kommentar