Cd-Rom

En cd-rom er en fortrykt optisk compact disc, der indeholder data. Navnet er en forkortelse, der står for “Compact Disc Read-Only Memory”. CD-ROM’er er en type skrivebeskyttet optisk disk, der anvendes til lagring af data. En cd-rom-disk er meget lig en standard lyd-cd, bortset fra at den indeholder data i form af tekst, billeder eller video.

CD-ROM’er bruges til at lagre en række forskellige data, herunder tekst, billeder og video. De bruges almindeligvis til at lagre software, musik og videospil. CD-ROM’er kan lagre op til 700 MB data, hvilket svarer til ca. 80 minutters lyd eller 4.7 GB video.

CD-ROM’er læses af en computers CD-ROM-drev. Dataene på en cd-rom læses ved hjælp af en laserstråle. Der findes cd-rom-drev til både stationære og bærbare computere.

CD-ROM’er anvendes også til at lagre data på DVD-ROM-skiver. DVD-ROM-diske ligner CD-ROM-diske, men de kan lagre flere data. DVD-ROM-diske kan lagre op til 8.5 GB data, hvilket svarer til ca. 120 minutters video.

Er cd en ROM eller RAM?

CD’er er en skrivebeskyttet hukommelsesenhed, hvilket betyder, at når data først er skrevet på en CD, kan de ikke slettes eller ændres. CD-ROM’er anvendes til lagring af data, som der ikke er behov for hyppig adgang til, f.eks. softwareprogrammer eller store multimediefiler.

Hvorfor er cd-rom vigtigt??

CD-ROM er et vigtigt stykke computerhardware, som gør det muligt for brugeren at læse data fra en cd. CD-ROM-drev er almindelige i computere og giver brugerne mulighed for at læse data fra cd’er. CD-ROM’er bruges til at lagre data, musik og videoer.

Hvad er CD-ROM vs. CD?

En cd-rom er en “skrivebeskyttet” hukommelsesdisk, der bruges til at lagre data, mens en cd er en “skrive/læse”-hukommelsesdisk, der kan bruges til at lagre data eller til at installere software.

Bruges cd-rom’er stadigvæk??

Ja, cd-rom’er anvendes stadig. Selv om formatet stort set er blevet erstattet af DVD-ROM’er til optisk lagring af computerdata, anvendes CD-ROM-formatet stadig til distribution af videospil, musik og anden software. Mange pc’er har stadig et cd-rom-drev som en standardfunktion.

Skriv en kommentar