Den grønlandske julestjerne

Julestjernen er ultimativt det første mærkbare tegn  på julen i Grønland. Og alle glæder sig at se den hænge og lyse op i alle vinduer i Grønland!

Den lyser op i mørket med sneen og nordlyset og er med til at skabe en fantastisk stemning.

Den karakteristiske orange julestjerne tændes i alle hustande – lige fra Siorapaluk i nord til Kap Farvel i syd og Ittoqqortoomiit i øst- den første søndag i advent og den hænger tændt lige til den 6. januar. 
De fleste herboende grønlændere også taget denne tradition med sig til Denmark og derfor ses også mange orange julestjerner i de danske byer og hjem.
 
Alle grønlandske institutioner i Danmark har også den grønlandske julestjerne hængende som en hyldest til Grønland. Også på Christiansborg hænger der 3 orange julestjerner.

Man kan godt sige at denne tradition er printet ind i alle, som har Grønland i hjertet <3   På Julehilsen til Grønland i Vejle sælger vi julestjernen  for 30,00 kr. pr. styk. Pengene fra salget går udelukkende til grønlandsk kunst og kultur i Grønland og Denmark, så vi kan bevare vores kultur, forny kunst og formidle dette videre ud i verdenen. julestjerne-clean-background

Print Friendly, PDF & Email