Gradueret regel

En gradueret lineal er et måleværktøj, der bruges til at foretage lineære målinger. Den består af en lige, stiv regel med markeringer med regelmæssige mellemrum. Markeringerne angiver måleenheden, f.eks. tommer, centimeter eller millimeter. Gradueringsintervallet er afstanden mellem hver markering. Længden af den graduerede regel varierer afhængigt af anvendelsen.

En typisk gradueret lineal har en nonniskala, som bruges til at foretage mere præcise målinger. Nonniskalaen består af en række markeringer, der er placeret tættere på hinanden end hovedskalaen. Nonniskalaen bruges til at måle mindre trin end det, der er angivet på hovedskalaen.

Graderegler anvendes i en række forskellige anvendelser, f.eks. til at måle længden af en genstand, bestemme bredden af et materiale eller tage indre eller ydre mål.

Hvad er stålreglen?

En stållineal er et lineal med markeringer ætset eller stemplet på overfladen, der bruges til at måle afstande eller overføre målinger fra en genstand til en anden. Den bruges også som en lineal til at tegne lige linjer med.

Hvad er gradueringstype for en lineal?

En gradueringstype for en lineal er en måde at angive, hvilke måleenheder linealen er inddelt i. De to mest almindelige gradueringstyper er engelsk og metrisk graduering.

Hvad forstås ved gradueret skala?

En gradueret skala er en type måling, hvor enhederne er jævnt fordelt, og hvor skalaen er markeret med jævne mellemrum. Den mest almindelige type gradueringsskala er en lineær skala, hvor enhederne er jævnt fordelt langs en lige linje.

Hvad er et gradueret instrument?

Et gradueret instrument er et måleinstrument, der er markeret med lige store inddelinger. Den mest almindelige type gradueret instrument er en lineal.

Skriv en kommentar