Grille

En grill er en åbning foran på et køretøj, som giver luft mulighed for at komme ind og ud af motorrummet. Åbningen kan være enten vandret eller lodret og er normalt placeret nær bunden af køretøjet. Grillen er med til at beskytte motoren mod snavs og dyr, der kan trænge ind gennem åbningen.

Hvad er formålet med en grill?

Et gitter er et stykke metal, plastik eller andet materiale, der er placeret foran et køretøjs køler. Formålet er at beskytte radiatoren mod skader og forhindre, at der kommer snavs ind i radiatoren og tilstopper den.

Hvorfor staves grillen?

Stavemåden af “grille” stammer fra det franske ord “grille”, som betyder “gitter” eller “rist”. Det franske ord “grille” kommer af det latinske ord “grillus”, som betyder “stang” eller “stav”. Det latinske ord “grillus” er sandsynligvis af keltisk oprindelse. Stavemåden for “grille” har været uændret siden begyndelsen af det 18. århundrede.

Hvad hedder grillen på en restaurant?

I en restaurant er grillen det område i køkkenet, hvor maden tilberedes på en grill. Der er typisk tale om en flad overflade med en varmekilde under, hvorpå maden lægges og tilberedes.

Er grill et rigtigt ord?

Ja, “grille” er et rigtigt ord. Det er et substantiv, der henviser til en dekorativ skærm eller grill, typisk lavet af metal eller træ, der bruges som en skillevæg eller som beskyttende beklædning af en åbning.

Skriv en kommentar