Groft endoplasmatisk retikulum

Det ru endoplasmatiske retikulum (RER) er en type organel, der findes i eukaryote celler. Det er en membranbunden struktur, der består af ribosomer og er involveret i proteinsyntese. RER er også involveret i transporten af nyligt syntetiserede proteiner og i modificeringen af nogle proteiner. RER’en er kendetegnet ved sit store antal ribosomer, som er fastgjort til den ydre overflade af RER-membranen. Ribosomerne giver RER et groft udseende, når de ses i et mikroskop.

Hvad er forskellen mellem det glatte og det ru ER?

Det glatte endoplasmatiske retikulum (SER) er en type organelle, der findes i eukaryote celler. SER er involveret i lipid- og steroidmetabolisme, calciumlagring og afgiftning. SER er glat i udseende på grund af manglen på ribosomer på dens overflade.

Det ru endoplasmatiske retikulum (RER) er en type organel, der findes i eukaryote celler. RER er involveret i proteinsyntese og -eksport. RER’et har et ru udseende på grund af tilstedeværelsen af ribosomer på dets overflade.

Hvad er det ru endoplasmatiske retikulum lavet af?

Det ru endoplasmatiske retikulum (ER) er en type organel, der findes i eukaryote celler. Det består af et netværk af indbyrdes forbundne membraner, der er spækket med ribosomer. Disse ribosomer giver ER sit “ru” udseende.

Membranerne i de ru ER består af lipider og proteiner. De proteiner, der findes i det ru ER, omfatter enzymer, der er involveret i lipid- og kulhydratmetabolismen, samt proteiner, der er involveret i syntesen af proteiner og andre cellekomponenter.

Hvad er funktionen af RER?

RER er en specialiseret type endoplasmatisk retikulum (ER), som findes i muskelceller. Dets funktion er at lagre og frigive calciumioner (Ca2+), der er nødvendige for muskelkontraktion. RER er også involveret i syntesen af proteiner, der er nødvendige for muskelsammentrækningen.

Hvor ligger det ru endoplasmatiske retikulum??

Det ru endoplasmatiske retikulum er en type organel, der findes i eukaryote celler. Det er et netværk af membranbundne rum, der ofte er indbyrdes forbundet. Det ru endoplasmatiske retikulum har fået sit navn, fordi det har et stort antal ribosomer fastgjort på sin overflade. Disse ribosomer giver det endoplasmatiske reticulum et “ru” udseende, når det ses i mikroskopet.

Det ru endoplasmatiske retikulum er involveret i en række vigtige cellulære processer. Det er stedet for proteinsyntese, hvor nyligt syntetiserede proteiner transporteres til Golgi-apparatet til videre forarbejdning og pakning. Det ru endoplasmatiske retikulum er også involveret i behandling og transport af lipider og andre molekyler.

Det ru endoplasmatiske reticulum findes i alle eukaryote celler. I pattedyrceller er den typisk placeret i nærheden af kernen. I planteceller findes det ru endoplasmatiske retikulum ofte i nærheden af cellevæggen.

Skriv en kommentar