Græs

Græs er en type plante, der er kendetegnet ved at have smalle blade, der vokser fra bunden af planten. Græsser findes normalt på græsplæner, marker og enge. Der findes mange forskellige typer græs, og de kan være enten etårige eller flerårige.

Hvad er græs lavet af?

Græs er en plante, der vokser i næsten alle klimaer. Græsstråene består af en celletype, der kaldes en kloroplast. Kloroplaster er fyldt med et grønt pigment kaldet klorofyl. Klorofyl hjælper planten med at absorbere sollyset og omdanne det til energi.

Hvilke typer græs findes der??

Der findes mange typer græs, men de mest almindelige er Kentucky bluegrass, tall svingel og flerårig rajgræs.

Hvorfor er græs så vigtigt??

Der er mange grunde til, at græs er så vigtigt. Her er blot nogle få af dem:

Græs er med til at regulere jordens temperatur ved at absorbere varme og frigive vanddamp til atmosfæren. Dette er med til at holde jordens klima stabilt.

Græs er med til at forhindre jorderosion ved at stabilisere jorden med sine rødder. Det er med til at holde jorden sund og produktiv.

Græs er en vigtig fødekilde for mange dyr, herunder græssende dyr som køer, får og geder. Disse dyr forsyner os med kød, mælk og andre produkter.

Græs anvendes også som brændstof, enten som biomassebrændstof eller som ethanolkilde.

Hvilken græsart er bedst?

Der findes ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af en række faktorer, f.eks. klimaet, jordtypen og den tilsigtede anvendelse af græsset. Nogle almindelige typer græs, der kan komme i betragtning, er bermuda, Kentucky bluegrass og svingel.

Skriv en kommentar