Guttural

Gutturale lyde fremkommer ved at stramme strubemusklerne og/eller lukke mundåbningen. Den resulterende lyd er ofte barsk, guttural eller raspet.

Hvordan taler man guttural?

Gutturale lyde produceres ved at indsnævre luftstrømmen i halsen. Dette kan gøres på flere måder, men den mest almindelige er at placere bagsiden af tungen mod bagsiden af halsen og at stramme musklerne i halsen. Dette giver en lyd, der ligner en knurren eller en grynten.

Gutturale lyde bruges ofte i sprog, der har mange konsonanter, som f.eks. arabisk, hebraisk og persisk. De kan også findes i sprog, der har mange ord, der begynder med vokaler, som f.eks. fransk og italiensk. Gutturale lyde kan tilføre et sprog en masse personlighed og få det til at lyde mere aggressivt eller eksotisk.

Hvad er 2 synonymer for guttural?

1. Halsagtig

2. Rasende

Hvad er en guttural reaktion?

En guttural reaktion er karakteriseret ved en dyb, guttural lyd, der produceres som reaktion på en stimulus. Denne type reaktion er ofte forbundet med en kamp- eller flugtreaktion, da den ofte ses i situationer, hvor en person føler sig truet eller udsat.

Hvordan bruger man guttural i en sætning?

Gutturale lyde produceres i halsen og er typisk meget hårdt klingende. På engelsk omfatter gutturale lyde bogstaverne “k”, “g” og “r.’ Her er et par eksempelsætninger, der indeholder gutturale lyde:

Hundens gutturale gøen lød truende.

Kragens gutturale skrig skræmte mig.

Den gutturale lyd fra motoren overdøvede al anden støj.

Skriv en kommentar