En hacker er en person, der bruger computer-, programmerings- og netværkskompetencer til at få uautoriseret adgang til computersystemer eller data. Hackere kan bruge en række forskellige metoder til at få adgang, herunder udnyttelse af sårbarheder i system- eller applikationssoftware, brug af brute force-metoder eller social engineering. Når hackere først er inde i et system, kan de installere skadelig software eller foretage uautoriserede ændringer i systemets konfiguration eller data. Hackere kan også bruge deres adgang til at begå svindel eller stjæle følsomme oplysninger.
Hackere er ofte dygtige til programmering og netværksadministration og kan bruge deres færdigheder til at udnytte svagheder i systemsikkerheden. Hackere kan være motiveret af en række forskellige faktorer, herunder økonomisk vinding, politisk aktivisme eller blot udfordringen ved at bryde ind i et velbeskyttet system.
Hvad er de 7 typer hackere??
Der findes syv typer hackere med hver deres unikke færdigheder og motivationer.
1. White Hat-hackere
White hat-hackere er de gode fyre. De bruger deres hackerfærdigheder til at finde sikkerhedssårbarheder og hjælpe virksomheder med at rette dem.
2. Black Hat-hackere
Black hat-hackere er de slemme fyre. De bruger deres hackerfærdigheder til at udnytte sikkerhedssårbarheder og stjæle data.
3. Gray Hat-hackere
Gray hat-hackere befinder sig et sted mellem white hat- og black hat-hackere. De kan finde sikkerhedssårbarheder og sælge dem til virksomheder, eller de kan selv udnytte dem.
4. Script Kiddies
Script kiddies er amatørhackere, der bruger færdigskrevet kode til at iværksætte angreb. De mangler typisk færdigheder til selv at skrive deres egen kode eller udnytte sårbarheder.
5. Hacktivister
Hacktivister er hackere, der bruger deres færdigheder til at fremme en politisk eller social dagsorden. De kan iværksætte denial-of-service-angreb eller ødelægge websteder for at sprede deres budskab.
6. Cyberkriminelle
Cyberkriminelle er hackere, der bruger deres færdigheder til at opnå økonomisk vinding. De kan stjæle kreditkortnumre eller personlige oplysninger, eller de kan tage websteder som gidsler og kræve løsepenge.
7. Nation-State Hackers
Hackere fra en nationalstat er hackere, der er sponsoreret af en regering. De kan bruges til spionage eller cyberkrigsførelse.
Hvordan får hackere adgangskoder?
Der er en række måder, hvorpå hackere kan skaffe sig adgangskoder, herunder ved at gætte dem, ved hjælp af ordbogsangreb og ved hjælp af brute force-angreb.
En måde, hvorpå hackere kan gætte kodeord, er ved at bruge almindelige mønstre eller ord, som folk har en tendens til at bruge. Hackere kan også bruge ordbogsangreb, hvor man forsøger at gætte en adgangskode ved hjælp af en liste af almindelige ord. Endelig kan hackere bruge brute force-angreb, hvor man prøver alle mulige kombinationer af tegn, indtil man finder det rigtige kodeord.
Hvad er de 3 typer af hackere??
Der findes tre typer hackere:
1. Black hat-hackere er hackere, der hacker sig ind med henblik på personlig vinding eller i ond hensigt.
2. White hat-hackere er dem, der hacker sig til gavn for andre eller for at teste sikkerhedssystemer.
3. Grey hat-hackere er dem, der befinder sig et sted midt imellem, og som ofte hacker sig uden tilladelse, men ikke med ondsindede hensigter.
Hvem hackede NASA?
Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da der ikke er noget klart bevis for, at nogen har haft held til at hacke sig ind i NASA’s systemer. Der har imidlertid været en række tilfælde, hvor enkeltpersoner eller grupper har hævdet at have hacket sig ind i NASA’s systemer eller har forsøgt at gøre det.
Et af de mest berømte påståede hacks af NASA fandt sted i 1999, da en gruppe hackere kendt som “Legion of Doom” hævdede at have fået adgang til NASA’s systemer og fået adgang til følsomme oplysninger. Der er dog ingen beviser for, at denne påstand er sand, og NASA har afvist, at der skulle have fundet et sådant hack sted.
For nylig, i 2011, hævdede en gruppe hackere, kendt som “Anonymous”, at de havde hacket sig ind i NASA’s systemer og fået fat i en række følsomme dokumenter. Men igen er der ingen beviser for disse påstande, og NASA har benægtet, at der skulle have fundet et sådant hack sted.
Så selv om der har været en række påstande fra enkeltpersoner eller grupper, der hævder at have hacket sig ind i NASA’s systemer, er der ingen klare beviser for, at det rent faktisk er lykkedes nogen at gøre det.