Haiku

Et haiku er et japansk digt, der består af tre korte linjer, som ikke rimer. Første og tredje linje har traditionelt fem stavelser, mens anden linje har syv stavelser, i alt 17 stavelser.

Haiku handler ofte om naturen og indeholder typisk en årstidsbestemt reference. De indeholder ofte et kigo, eller et årstidsord, for at angive årstiden.

Formen stammer fra japansk poesi og blev populariseret i Vesten i begyndelsen af det tyvende århundrede af digtere som Ezra Pound og Amy Lowell.

Hvordan skriver man et 5 7 5 haiku??

Et haiku er et japansk digt, der typisk består af tre linjer. Den første og tredje linje har typisk fem stavelser, mens den midterste linje har syv stavelser.

Et eksempel på et 5 7 5 haiku kunne være:

Verden sover

Kun månen er vågen

Vagter over os

Er et haiku et digt?

Et haiku er et digt, der stammer fra Japan. Det skrives typisk i tre linjer med fem stavelser i den første linje, syv stavelser i den anden linje og fem stavelser i den tredje linje.

Hvordan starter man et haiku??

Der er ikke én korrekt måde at starte et haiku på. Traditionelt set er haiku dog skrevet om naturen og indeholder ofte en årstidsbestemt reference. Mange haiku indeholder også en henvisning til tidspunktet på dagen. Et haiku om en solnedgang om vinteren kan f.eks. se sådan her ud:

Solen går ned

Og verden er kastet ud i kulde

Kun stjernerne er tilbage

Hvad er et eksempel på et haiku?

Et eksempel på et haiku er:

Lyden af regnen

Faldende på bladene udenfor

Er så fredfyldt og beroligende

Skriv en kommentar