Haj

En haj er en fisk med et bruskskelet, en strømlinet krop og typisk med fem til syv gællespalte på hver side af hovedet. Hajer varierer i størrelse fra den mindste, dværglanternerhajen, på 15 cm (6 in) i længden, til den største, hvalhajen, på 12 m (40 ft) i længden. Den store hvide haj er den største eksisterende rovfisk, og nogle eksemplarer kan blive op til 6.4 m (21 ft) i længden.

Hvilke hajer er venlige?

Der findes mange hajer, der er venlige, herunder ammehajen, leopardhajen og hvalhajen. Disse hajer er ikke farlige for mennesker og findes ofte på lavt vand nær koralrev.

Hvad er 5 karakteristika ved en haj??

1. Hajer er store, rovfisk, der findes i alle oceaner.

2. Hajer har en strømlinet kropsform, der hjælper dem med at svømme hurtigt og effektivt.

3. Hajer har skarpe tænder og kraftige kæber, som de bruger til at fange byttet.

4. Hajer har en skarp lugtesans og kan opdage blod i vandet fra store afstande.

5. Hajer er ofte frygtet af folk på grund af deres ry som farlige rovdyr.

Hvor man finder hajer?

Hajer findes i alle verdenshavene. De har en tendens til at foretrække varmt, lavt vand nær kysten, men kan også findes i dybe, åbne farvande. Nogle hajarter er kendt for at bo i bestemte områder, f.eks. Great Barrier Reef eller farvandene ud for Californiens kyst.

Hvilken rækkefølge er hajer?

Hajer er en type fisk, og som sådan er de klassificeret under phylum Chordata og subphylum Vertebrata. Hajer er yderligere klassificeret under overklassen Fisker og klassen Chondrichthyes.

Skriv en kommentar