Hamburger

En hamburger er en bøfsandwich, der består af en kødpatty af hakket oksekød, som regel grillet eller stegt, placeret i en delt hamburgerbolle. Hamborgere serveres ofte med krydderier som ketchup, sennep, mayonnaise, pickles, salat og tomater.

Hvad er forskellen på hamburger og burger?

Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da det er subjektivt. Generelt er en hamburger dog lavet af hakket oksekød, der er formet til en frikadelle, mens en burger kan være lavet af hakket oksekød eller en hvilken som helst anden type kød. Hamburgere serveres typisk på en bolle, mens burgere kan serveres på en bolle eller ej.

Hedder det hakket oksekød eller hamburger?

Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål – det afhænger af, hvem man spørger! Nogle mennesker siger, at “hakket oksekød” er den generelle betegnelse for kød, der er blevet hakket, mens “hamburger” specifikt henviser til oksekød, der er blevet hakket. Andre vil måske sige, at de to udtryk kan bruges i flæng. I sidste ende kommer det an på personlige præferencer.

Hvilket kød er hamburger?

Hamburgerkød er typisk hakket oksekød, selv om det kan være lavet af andet kød som f.eks. svinekød, kalkun eller lam. Oksekødet hakkes og formes derefter til en frikadelle, som derefter tilberedes.

Hvorfor siger amerikanerne hamburger?

Ordet “hamburger” dukkede først op på tryk i slutningen af det 19. århundrede og menes at stamme fra den tyske by Hamburg. Byen var et vigtigt knudepunkt for europæiske immigranter på det tidspunkt, og mange af dens indbyggere var af tysk afstamning. Det er muligt, at ordet “hamburger” blot er en forvanskning af det tyske ord “Hamburg”, som blev brugt til at beskrive en type bøf, der var populær i byen.

Den første registrerede brug af ordet “hamburger” i USA var på en menu fra en restaurant i New York i 1884. Restauranten Delmonico’s var en af de første til at servere denne nye type sandwich, som hurtigt blev en populær ret.

Det er uklart præcis, hvorfor ordet “hamburger” kom til at blive brugt i USA, men det er sandsynligt, at det blot var et spørgsmål om bekvemmelighed. Ordet var allerede i brug i Tyskland, og det var lettere for amerikanerne at overtage det tyske ord end at finde på et nyt ord for denne nye spise.

Uanset årsagen er ordet “hamburger” blevet fast forankret i den amerikanske kultur, og det bruges nu til at betegne denne type sandwich over hele verden.

Skriv en kommentar