Hemiplegi

Hemiplegi er en tilstand, hvor den ene side af kroppen er lammet. Lammelsen kan være total eller delvis og kan påvirke armen, benet eller begge dele. Hemiplegi kan være forårsaget af et slagtilfælde, en hovedskade eller en sygdom som f.eks. cerebral parese.

Hvad er forskellen mellem hemiplegi og hemiparese??

Der er forskel på hemiplegi og hemiparese. Hemiplegi er lammelse af den ene side af kroppen, mens hemiparese er svaghed i den ene side af kroppen.

Kan hemiplegi udbedres?

Der er ikke ét svar på dette spørgsmål, da sværhedsgraden af hemiplegi kan variere meget fra person til person. I nogle tilfælde kan hemiplegi være mild og kan ikke kræve nogen behandling. I andre tilfælde kan hemiplegi være mere alvorlig og kan kræve fysioterapi, ergoterapi og/eller taleterapi for at hjælpe den berørte person med at genvinde så meget funktion som muligt. I meget sjældne tilfælde kan det være nødvendigt at foretage en operation for at rette den underliggende årsag til hemiplegien.

Hvad er symptomerne på hemiplegi?

Hemiplegi er lammelse af den ene side af kroppen. Lammelsen kan være total eller delvis. Hemiplegi kan ramme alle dele af kroppen, men ses oftest i arm og ben. Symptomerne på hemiplegi kan variere afhængigt af lammelsens sværhedsgrad. Nogle personer med hemiplegi kan kun have svage muskler, mens andre kan være helt ude af stand til at bevæge den ene side af kroppen. Hemiplegi kan også give problemer med balance og koordination.

Er hemiplegi et slagtilfælde?

Hemiplegi er en lammelse, der påvirker den ene side af kroppen. Den kan være forårsaget af et slagtilfælde eller af en anden neurologisk tilstand.

Skriv en kommentar