Hår

Hår er et filamentøst biomateriale, der vokser fra follikler, der findes i dermis. Hår er et af pattedyrenes karakteristiske kendetegn. Bortset fra områder med glat hud er menneskekroppen dækket af follikler, som producerer tykt terminalhår og fint vellushår. Den mest almindelige interesse for hår er fokuseret på hårvækst, hårtyper og hårpleje, men hår er også et vigtigt biomateriale, der primært består af protein, som har mange anvendelsesmuligheder.

Hår findes i mange forskellige teksturer. De tre vigtigste hårtyper er lanugo, terminal og vellus. Vellushår er meget finere og kortere end terminalhår, og lanugohår er det fineste og korteste af alle hårtyper. De forskellige hårtyper er karakteriseret ved deres diameter, længde og fordelingen af pigmenter.

Hårskaftet består af tre lag: medulla, cortex og kutikula. Medulla er det centrale, inderste lag af hårstrået, og cortex er det tykkeste lag. Kutiklen er det yderste lag af hårstrået, og det består af overlappende skæl, der beskytter de indre lag af hårstrået.

Hårfolliklen er den struktur, der får hårsækken til at vokse. Hårfolliklen består af hudens yderste lag, dermis, og hudens inderste lag, hypodermis. Hårsækken har en pæreformet base, der er

Hvorfor var hair the musical så kontroversiel?

Hair: The American Tribal Love-Rock Musical er en rockmusical fra 1968 med en bog og tekst af Gerome Ragni og James Rado og musik af Galt MacDermot. Musicalens blasfemi, dens skildring af brugen af ulovlige stoffer, dens behandling af seksualitet, dens respektløshed over for det amerikanske flag og dens nøgenscene gav anledning til mange kommentarer og kontroverser.

Hvad er formålet med hår?

Håret har til formål at beskytte kroppen mod ekstreme temperaturer, at forhindre fordampning af vand fra huden, at isolere den og at fungere som sanseorgan.

Hvad er de 4 hårtyper??

De fire hovedtyper af hår er:

1. Krøllet hår

2. Bølget hår

3. Glat hår

4. kruset hår

Hvorfor er hår Rated R?

Der er et par grunde til, at hår kan blive vurderet som R. En af grundene kan være filmens emne. Hair behandler en masse tunge emner som race, religion og krig, hvilket kan gøre den for intens for yngre seere. En anden grund kunne være filmens grafiske skildringer af vold, sex og stofmisbrug. Disse elementer kan gøre filmen for moden til yngre seere.

Skriv en kommentar