Åndedrætsveje

Luftvejene er et system af organer, der er ansvarlige for at optage ilt og udstøde kuldioxid. Luftvejene begynder ved næsen og munden, hvor luften indtages. Luften bevæger sig derefter ned gennem luftrøret, trachea eller luftrøret, til lungerne. I lungerne udskiftes luften til ilt og kuldioxid. Det iltrige blod transporteres derefter tilbage til hjertet, og det kuldioxidrige blod udåndes gennem næse og mund.

Luftvejene er beklædt med en slimhinde, som er med til at filtrere skadelige partikler fra luften. Tractus tractus indeholder også små hår, kaldet cilia, som hjælper med at flytte slim og indespærrede partikler op og ud af lungerne.

Luftvejene er modtagelige for infektioner, da de konstant er udsat for det ydre miljø. Virus, bakterier og andre organismer kan trænge ind i kroppen gennem næse og mund og forårsage luftvejssygdomme som forkølelse, bronkitis og lungebetændelse.

Hvad er de 7 funktioner i åndedrætssystemet??

1. Åndedrætssystemet fører frisk luft ind i lungerne.

2. Åndedrætssystemet fjerner kuldioxid fra lungerne.

3. Åndedrætssystemet leverer ilt til kroppens celler.

4. Åndedrætssystemet regulerer kroppens pH-niveau.

5. Åndedrætssystemet hjælper kroppen med at slippe af med affaldsprodukter.

6. Åndedrætssystemet hjælper med at kommunikere.

7. Åndedrætssystemet hjælper med at beskytte kroppen mod skadelige stoffer.

Hvad er de 3 dele af de øvre luftveje??

De øvre luftveje omfatter næsen, bihulerne, svælget og strubehovedet. Næsen er indgangen til luftvejene og er beklædt med hår og slim for at fange partikler og beskytte lungerne. Bihulerne er hulrum i kraniet, som er foret med slim og hjælper med at filtrere luften. Svælget er en passage for luft og mad og er beklædt med slim for at fange partikler. Larynx er strubehovedet og er foret med slim for at beskytte stemmebåndene.

Hvad gør luftvejene til luftvejene?

Luftvejene består af næse, hals, strube, strubehoved, luftrør, bronkier og lunger.

Hvad er 4 øvre luftveje?

De øvre luftveje omfatter næsen, bihulerne, svælget og strubehovedet. Næsen er indgangsstedet for luft i åndedrætssystemet. Bihulerne er hulrum i kraniet, som hjælper med at filtrere og befugte luften. Svælget er en passage for luft og mad. Strubehovedet er strubehovedet.

Skriv en kommentar