Saloon

En saloon er et stort rum eller en stor sal i en offentlig bygning, typisk med bar, hvor folk kan drikke alkoholholdige drikkevarer og hygge sig sammen. Saloons var almindelige i USA i det 19. århundrede, især i det amerikanske vesten.

Saloner har typisk en lang disk eller bar, hvor folk kan bestille drikkevarer, samt et siddeområde med borde og stole. Ofte er der levende musik eller underholdning, f.eks. et band eller en pianist. Saloons kan også have poolborde, dartskiver og andre spil.

Hvad er en saloon i Storbritannien?

En saloon er et offentligt hus i Det Forenede Kongerige, typisk et, der ligger i et landligt område. Disse etablissementer er ofte kendt for deres afslappede atmosfære og for at servere alkoholholdige drikkevarer som øl og cider. Saloner har typisk et barområde, hvor gæsterne kan købe drikkevarer, samt et siddeområde, hvor de kan drikke og hygge sig.

Hvad er en saloon i forhold til en bar??

Der er et par vigtige forskelle mellem en saloon og en bar. Saloons fandtes typisk i det amerikanske vestlige USA og var ofte støjende steder, hvor mænd gik hen for at drikke og spille. Barer findes derimod typisk i byerne og er normalt mere raffinerede etablissementer. Saloons var også ofte meget større end barer og kunne rumme flere mennesker.

Hvorfor kalder man det saloon??

Ordet “saloon” er afledt af det franske ord “salon”, som oprindeligt betød et stort receptionsrum i et palæ. Med tiden kom ordet til at blive brugt til at referere til et offentligt drikkested. Ordet “saloon” optrådte første gang på engelsk i begyndelsen af 1800-tallet.

Hvad kalder amerikanerne saloons?

I USA bruges udtrykket “saloons” oftest om barer eller værtshuse, der serverer alkohol. Udtrykket kan dog også bruges om ethvert etablissement, der serverer mad og drikke, uanset om der serveres alkohol eller ej.

Skriv en kommentar