Solsikke

En solsikke er en etårig plante i familien Asteraceae med et stort blomsterhoved (capitulum). Blomsterstænglen kan blive op til 3 meter høj med et blomsterhoved, der kan blive 30 cm bredt. Solsikken er hjemmehørende i Nordamerika, men dyrkes nu i mange andre dele af verden. Solblomsten er et symbol på solen, og dens videnskabelige navn, Helianthus annuus, betyder “solsikke”.

Hvorfor er solsikker så specielle??

Solsikker er specielle, fordi de er en af de få blomster, der kan følge solen på himlen. Det skyldes, at de har en særlig type blad, der kaldes et heliotropisk blad. Heliotropisk betyder “solvendt” og henviser til den måde, hvorpå disse blade vender sig mod solen, når den bevæger sig hen over himlen i løbet af dagen. Dette giver solsikkerheden mulighed for at maksimere sin eksponering for sollys, som er afgørende for, at planten kan vokse og producere sine smukke gule blomster.

Hvad er kendetegnene ved en solsikke?

Solsikken er en etårig plante, der typisk bliver 2-3 meter høj. De store, tusindfrydlignende blomster er gule med brunrød midte, og planten har en lang, tyk stængel. Solsikken er oprindelig hjemmehørende i Nordamerika, men den er blevet indført i andre dele af verden, hvor den nu dyrkes kommercielt for sine frø.

Vokser solsikker ud igen hvert år?

Nej, solsikker vokser ikke ud igen hvert år.

Hvilken blomst symboliserer kærlighed?

Der er ikke én blomst, der universelt symboliserer kærlighed, men nogle af de mest populære valg omfatter roser, liljer og tulipaner.

Skriv en kommentar