Spillefilm

En spillefilm, også kendt som en spillefilm eller blot en film, er et medie, der bruges til at formidle fortællinger eller informere et publikum. Film produceres ved at optage billeder fra verden omkring os ved hjælp af kameraer og derefter redigere disse billeder sammen for at skabe en sammenhængende historie. Film kan enten være live-action eller animeret og er typisk optaget på 35 mm eller 70 mm film.

Spillefilm er typisk kendetegnet ved en række features, herunder en spilletid på 40 minutter eller mere, en bred udgivelse i biograferne og et højt budget. Derudover er spillefilm normalt en enkelt instruktørs værk og har ofte et velkendt cast og crew.

Hvad er forskellen mellem en spillefilm og en film?

En spillefilm er en film med en spilletid, der er lang nok til at være hovedattraktionen i et biografprogram. I USA definerer Academy of Motion Picture Arts and Sciences en spillefilm som en spillefilm med en spilletid på 40 minutter eller mere. I Det Forenede Kongerige definerer det britiske filminstitut en spillefilm som en film med en spilletid på 60 minutter eller mere.

En film er derimod en spillefilm, der kan være af en hvilken som helst længde.

Hvad er forskellen mellem spillefilm og ikke-spillefilm?

Spillefilm er film, der fortæller en historie. De har normalt et plot, karakterer og en opløsning. Film uden historie er film, der ikke har en historie. Det kan være dokumentarfilm, undervisningsfilm eller blot en række billeder.

Hvorfor hedder det spillefilm?

Udtrykket “spillefilm” bruges om en film med en spilletid, der typisk er længere end en kortfilm. Spillefilm anses generelt for at være det primære format for historiefortælling i filmindustrien, og de udgives typisk i biograferne til offentlig visning.

Oprindelsen af udtrykket “spillefilm” er uklar, men det er sandsynligt, at det kom i brug i filmindustriens tidlige dage, hvor film typisk var kortere end i dag. Udtrykket kan oprindeligt have været brugt til at skelne mellem kortere film og længere “episke” eller “specials”, som var dyrere at producere. Med tiden kom udtrykket til at blive brugt mere generelt om enhver film, der var længere end en kortfilm.

Hvor lang er et manuskript til en spillefilm?

Et manuskript til en spillefilm er typisk på mellem 90 og 120 sider.

Skriv en kommentar