Squall

En byge er en pludselig, kraftig stigning i vindhastigheden, der normalt ledsages af nedbør. Byger kan vare fra et par minutter til et par timer og kan forekomme enten alene eller i træk. De er mest almindelige om foråret og efteråret, men kan forekomme på alle tider af året.

Byger er typisk forbundet med lavtryksområder og indledes ofte af en periode med vindstille eller svag vind. Vindhastigheden i en byge kan ligge på mellem 50 og 100 km/t (30 og 60 mph). Pludselig opståede kraftige vinde kan skabe farlige forhold for fly, skibe og køretøjer og kan vælte træer og højspændingsledninger. Kraftige vindstød kan også give torden og lyn.

Hvad betyder “squall” på slang?

Squall er et slangudtryk, der kan henvise til en række forskellige ting. Oftest bruges det til at beskrive en pludselig, kortvarig periode med intens aktivitet eller aktivitetsniveau. Det kan også bruges til at beskrive et pludseligt følelsesudbrud, f.eks. vrede eller spænding.

Hvad er en byge af regn?

En regnbyge er en pludselig, intens periode med regn. Den ledsages normalt af kraftige vinde og resulterer ofte i kraftige regnskyl.

Hvor længe varer snebyger?

Snebyger varer normalt omkring 30 minutter, men kan vare op til en time.

Hvad er forskellen mellem en byge og en storm?

En byge er en pludselig, kraftig stigning i vindhastigheden, som ofte er forbundet med voldsomme vejrforhold. Storme er på den anden side et mere generelt udtryk, der kan henvise til enhver form for voldsomt vejr, herunder tordenvejr, snestorme og orkaner.

Skriv en kommentar