Stator

En stator er en roterende del af en elektrisk motor eller generator, som indeholder spoler af tråd, der skaber et magnetfelt. Spolerne er viklet rundt om en central kerne af jern eller stål. Statoren er stationær, mens rotoren (den del, der indeholder motorens bevægelige dele) roterer omkring den.

Hvad er formålet med statoren i en generator??

Statoren i en generator er et stationært sæt spoler, der genererer et magnetfelt. Dette magnetfelt vekselvirker med den roterende ankeret for at skabe elektricitet. Statoren består normalt af flere spoler af tråd, der er viklet rundt om en jernkerne.

Hvad er en stator i en elektrisk motor?

En stator er den stationære del af en elektrisk motor. Den består typisk af en stak stållaminer med viklinger viklet rundt om dem. Statoren er det, der rummer viklingerne og giver det magnetfelt, som rotoren (den roterende del af motoren) drejer rundt om.

Hvad er formålet med stator??

Statoren er den stationære del af en motor eller generator. Det er den del, der indeholder de spoler af tråd, som skaber magnetfeltet. Den roterende del af en motor eller generator kaldes rotoren.

Hvad er en stator og en rotor?

En stator er den stationære del af en elektrisk motor eller generator. Den består typisk af en stålramme, der bærer resten af motorkomponenterne. Rotoren er den roterende del af motoren og er typisk understøttet af lejer, der er monteret på statorrammen. Stator og rotor interagerer for at skabe det magnetfelt, der driver motoren.

Skriv en kommentar