Stedbror

En stedbror er en bror, som er beslægtet med dig gennem dine forældres ægteskab. Han er ikke din biologiske bror, men han er stadig din bror. Han har samme efternavn som dig og er et medlem af din familie. Du er måske ikke lige så tæt på din stedbror som på dine biologiske brødre, men I har stadig et tæt forhold til hinanden.

Hvad betyder en stedbror??

En stedbror er en bror, som ikke er beslægtet med dig af blodet, men som er beslægtet med dig gennem ægteskab. Hvis din far f.eks. gifter sig med en kvinde, som har en søn, vil denne søn være din stedbror.

Hvad er betydningen af stedbror og stedsøster?

Udtrykkene “stedbror” og “stedsøster” henviser til børn, der er i familie med hinanden gennem deres forældres ægteskab. Mere specifikt er en stedbror en bror, som ikke er blodsrelateret med sin søskende, mens en stedsøster er en søster, som ikke er blodsrelateret med sin søskende.

Udtrykket “stedbror” kan også bruges om en mand, der er gift med ens mor, mens udtrykket “stedsøster” kan bruges om en kvinde, der er gift med ens far.

Er stedsøskende blodsbeslægtede??

Nej, stedsøskende er ikke blodsbeslægtede.

Siger man halvbror eller stedbror??

Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, da folk bruger begge udtryk i flæng. Generelt bruges “halvbror” til at beskrive en bror, der deler samme biologiske mor (og eventuelt far) som den talende, mens “stedbror” bruges til at beskrive en bror, der er beslægtet med den talende gennem ægteskab (i.e., bror til ens stedforælder). Nogle mennesker skelner dog mellem de to udtryk og bruger “halvbror” til kun at henvise til biologiske søskende og “stedbror” til kun at henvise til søskende gennem ægteskab.

Skriv en kommentar