Stempel

En pistil er det kvindelige forplantningsorgan i en blomst. Den består typisk af en æggestok, en stigmatisering og en stil. Æggestokken indeholder blomstens ægceller, som producerer de kvindelige kønsceller. Stemplet er den modtagelige overflade på pistilen, som modtager pollenkorn fra blomstens mandlige forplantningsorganer (støvdragerne). Stilen er en stilk, der støtter stigmaet.

Hvad er pistil et andet navn?

En blomsts pistil kaldes ofte for det “kvindelige” forplantningsorgan, da det typisk er ansvarlig for at modtage pollen fra det “mandlige” forplantningsorgan, støvdrageren, og befrugte blomstens ægblade. De befrugtede ægceller, der danner frø, vokser i sidste ende til frø.

Hvad er frugtlegemet eller pistilen?

Blomsten eller pistilen er det kvindelige forplantningsorgan i en blomst. Den består af en æggestok, et stigma og en stilk. Æggestokken indeholder æggestokkene, som er de kvindelige kønsceller. Stemplet er den modtagelige overflade, som pollen lander på. Stilen er en stilk, der bærer stigmaet.

Hvad er pistilens funktion??

Stemplet er det kvindelige forplantningsorgan i en blomst. Den består typisk af et stigma, stil og æggestok. Stemplet er den del af pistilen, der modtager pollen. Stilken er en stilk, der forbinder stigmaet med æggestokken. Æggestokken er den sæklignende struktur, der indeholder ægcellerne (i.e., de kvindelige kønsceller).

Er en pistil en han eller en hun??

En pistil er det kvindelige forplantningsorgan i en blomst. Den består af en æggestok, et stigma og en stil. Æggestokkene indeholder blomstens ægceller, som befrugtes af pollen fra blomstens mandlige kønsorganer (støvdragerne) og danner frø.

Skriv en kommentar