Steneg

Steneg (Quercus ilex) er et træ eller en busk i familien Fagaceae. Den er hjemmehørende i Middelhavsområdet, fra Marokko og Portugal i vest til Levanten i øst. Steneg er et stedsegrønt træ, der bliver 20-30 m højt og har en stamme på op til 1.8 m (5.9 fod) i diameter. Bladene er 10-20 cm (3.9-7.9 tommer) lang og 5-8 cm (2.0-3.1 tomme) bred, med en 2-3 cm (0.79-1.2 tommer) stilk. Bladene er læderagtige og skinnende mørkegrønne på oversiden og lysere på undersiden med små, lyse, stjerneformede hår. Bladene er vekslende og har en enkel, hel rand. Frugten er et lille agern 2-4 cm (0.79-1.57 in) lang, halvt omsluttet af en bægerkop.

Steneg er et enægget træ, med både han- og hunblomster på samme træ. Blomsterne er uanseelige, grøngule kattekillinger 3-5 cm (1.2-2.0 in), der produceres om foråret. Frugten er et lille agern 2-4 cm (0.79-1.57 tommer) lang, halvt omsluttet af en bægerkapsel

Hvad er et stenegetræ??

En steneg er en type stedsegrønt egetræ, der er hjemmehørende i Middelhavsområdet. Træet har sit navn fra det faktum, at det ofte findes voksende på sten- eller hyldentræer. Stenege er store træer, der kan blive op til 40 meter høje. Træerne har mørkegrønne, læderagtige blade, der er aflange i form. Træerne producerer små, gulgrønne blomster, der blomstrer om foråret. Træerne producerer også agern, som er træets frugt.

Er en hyld og en steneg det samme som en steneg?

Nej, steneg og steneg er ikke det samme. Hyldeeg (Quercus ilex) er en egeart i familien Fagaceae, der er hjemmehørende i det sydvestlige Europa og det nordvestlige Afrika. Steneg (Quercus rotundifolia), også kendt som stedsegrøn eg, er en art af eg i familien Fagaceae, der er hjemmehørende i Middelhavsområdet.

Er stenet eg invasiv UK?

Der findes ikke noget endeligt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af de specifikke omstændigheder i hvert enkelt tilfælde. Generelt anses steneg (Quercus ilex) dog ikke for at være en invasiv art i Det Forenede Kongerige.

Kan man holde stenet eg lille?

Ja, det er muligt at holde stenetræer små ved at beskære dem.

Skriv en kommentar