Stjerne

En stjerne er en lysende, kugleformet kugle af plasma, der holdes sammen af sin egen tyngdekraft. Stjerner er byggestenene i galakser og den vigtigste energikilde for livet på Jorden. Vores sol er en typisk stjerne. Der findes mange forskellige typer stjerner i universet, hver med forskellige egenskaber.

Hvad er en stjerne??

En stjerne er et stort og klart himmellegeme. Den er normalt kugleformet og består af en central kerne af brint og helium, der er omgivet af en tyk skal af støv og gas. Kernen er ekstremt varm og producerer en enorm mængde energi, som frigives til den omgivende skal. Denne energi får stjernen til at skinne stærkt.

Hvor kan jeg se stjerne-tv-film?

Der findes ikke ét endegyldigt svar på dette spørgsmål, da der er mange måder at se stjerne-tv-film på. Nogle populære metoder omfatter dog streaming af film online via websteder som Netflix eller Hulu eller køb eller leje af film fra digitale forhandlere som iTunes eller Amazon. Derudover tilbyder nogle kabel- og satellitudbydere Star TV-film som en del af deres on-demand-programmering.

Hvad er de 7 hovedtyper af stjerner??

Der findes syv hovedtyper af stjerner: rød dværg, orange dværg, gul dværg, hvid dværg, brun dværg, rød kæmpe og supergigant.

Røde dværge er den mest almindelige stjernetype i universet. De er små, seje og meget langlivede.

Orange dværge er lidt større og varmere end røde dværge. De er også langlivede, men ikke lige så langlivede som røde dværge.

Gule dværge ligner vores sol. De er af gennemsnitlig størrelse og temperatur og har en levetid på flere milliarder år.

Hvide dværge er den endelige tilstand for stjerner som vores sol. De er meget små og meget tætte og kan leve i milliarder af år.

Brune dværge er fejlslagne stjerner. De er for små til at opretholde kernefusion, og derfor afkøles og falmer de med tiden.

Røde giganter er store, kolde stjerner. De er i færd med at løbe tør for brændstof og vil til sidst kollapse og danne hvide dværge.

Supergiganter er de største og mest massive stjerner. De er også de kortestlevende, idet de brænder deres brændstof meget hurtigt op og slutter deres liv i spektakulære supernovaeksplosioner.

Hvorfor holdt Star op med at blive sendt?

Der er en række årsager til, at Star ikke længere blev sendt. En af grundene er, at programmet ikke opnåede nok seertal til at retfærdiggøre den fortsatte produktion. Derudover var seriens skuespillere og besætning angiveligt utilfredse med den retning, som serien tog, og følte, at den ikke levede op til sit potentiale. Endelig er det også muligt, at showets aflysning skyldtes økonomiske årsager, da det var et af de dyreste shows på tv at producere.

Skriv en kommentar