Ætsende

Et ætsende stof er et stof, der ved kontakt vil forårsage synlige skader på levende væv, herunder huden. Ætsende stoffer kan også skade uorganiske materialer, f.eks. metaller, ved kemisk at ændre deres overflade. De mest almindelige ætsende stoffer er stærke syrer og baser, men nogle oxiderende stoffer, f.eks. klor, kan også være ætsende. Ætsende stoffer har typisk en pH-værdi på under 7 eller over 13.

Hvad er eksempler på ætsende stoffer??

Der er mange eksempler på ætsende stoffer, men nogle af de mest almindelige er syrer, baser og oxiderende stoffer. Syrer findes i mange husholdningsprodukter, f.eks. eddike og citronsaft, og i industrikemikalier, f.eks. saltsyre og svovlsyre. Baser findes i rengøringsmidler, f.eks. ammoniak, og i industrikemikalier, f.eks. natriumhydroxid og calciumoxid. Oxiderende stoffer findes i luftforurening, f.eks. ozon, og i industrikemikalier, f.eks. klor og salpetersyre.

Hvad er korrosiv fare?

En ætsende fare er en type kemisk fare, der henviser til et stof, som kan forårsage irreversibel skade på levende væv, kemiske forbrændinger eller korrosion af metaller.

Er vand ætsende?

Vand er ikke korrosivt. Det kan dog være et transportmedie for ætsende materialer. Vand kan f.eks. indeholde opløst ilt, som kan bidrage til korrosion.

Hvad er betydningen af ætsende stof?

Et ætsende stof er en væske eller et fast stof, der kan forårsage alvorlig skade på levende væv eller uorganiske materialer som f.eks. metaller. Virkningerne af et ætsende stof på levende væv kan være øjeblikkelige, eller de kan ikke være synlige før om et stykke tid. Ætsende stoffer kan forårsage forbrændinger, sårdannelse og død. Indtagelse af ætsende stoffer kan skade mave-tarmkanalen og kan være dødelig.

Skriv en kommentar