Vandig

Vandig henviser til en opløsning, hvor vand er opløsningsmidlet. En vandig opløsning er en opløsning, hvor opløsningsmidlet er vand. Udtrykket vandig kan også henvise til den vandige fase, hvori et stof er opløst.

Betyder vandig væske flydende?

Vandig betyder, at det indeholder vand eller har en vandig opløsning. Det betyder ikke nødvendigvis, at opløsningen er flydende; det kan også være en gas eller et fast stof.

Hvad er et eksempel på en vandig?

En vandig opløsning er en opløsning, hvor opløsningsmidlet er vand. Vandige opløsninger er almindeligt anvendt inden for videnskab og teknik, da vand er et rigeligt og billigt opløsningsmiddel.

Almindelige eksempler på vandige opløsninger omfatter:

-Vand + salt (f.eks. havvand)

-Vand + sukker (f.eks. sirup)

-Vand + eddike (eddikesyre)

-Vand + ammoniak

Hvad er en vandig i kemi?

Vandige opløsninger er flydende opløsninger, hvor opløsningsmidlet er vand. Udtrykket vandig er afledt af det latinske ord for vand, aqua. Ud over vand kan vandige opløsninger indeholde andre opløste stoffer som f.eks. salte, syrer og baser.

Hvad er forskellen mellem flydende og vandig?

En væske er en stoftilstand, hvor molekylerne frit kan bevæge sig og ikke holdes sammen af nogen væsentlige kræfter. En vandig opløsning er en væske, der indeholder en betydelig koncentration af opløste molekyler.

Skriv en kommentar