Våbenskjolde

Et våbenskjold er et heraldisk visuelt design på et våbenskjold (i.e., skjold), surcoat eller tabard. Våbenskjoldet på et våbenskjold udgør det centrale element i den fulde heraldiske præstation, som i sin helhed består af skjold, støtter, våbenskjold og motto. Et våbenskjold er traditionelt unikt for en enkelt person, en familie, en stat, en organisation eller et selskab.

De gamle romere brugte lignende insignier på deres skjolde, men disse identificerede militære enheder snarere end enkeltpersoner. Det første bevis for middelalderlige våbenskjolde er blevet tilskrevet Bayeux-tapetet fra det 11. århundrede, hvor nogle af de kæmpende bærer skjolde malet med kors. Denne heraldiske fortolkning er dog fortsat kontroversiel, våbenskjolde blev generelt brugt af feudalherrer og riddere i kamp i det 12. århundrede. I det 13. århundrede var våben ikke længere kun blevet brugt på slagmarken, men blev også båret på forskellige former for beklædning, herunder tunikaer, skjorter, kapper og frakker.

Våbenskjolde består generelt af et skjold med et mønster, en ladning eller en anordning samt et våbenskjold, støtter og et motto. Som sådan kaldes de almindeligvis for “præstationer”. Ordet “frakke” stammer fra det gamle franske ord “cote”, der betyder frakke, tunika eller surcoat, og beskriver grundlæggende den yderbeklædning, som riddere bar over deres rustning. Ordet “våben” er afledt af

Hvad er de 6 dele af våbenskjoldet??

De seks dele af våbenskjoldet er skjoldet, hjelmen, våbenskjoldet, kappen, fanerne og mottoet.

Kan en datter arve et våbenskjold??

Nej, en datter kan ikke arve et våbenskjold. Våbenskjolde er arvelige, hvilket betyder, at de går i arv fra far til søn. Hvis en datter arver et våbenskjold, er det fordi hun er hendes fars eneste barn, og fordi han ikke har nogen sønner til at arve det.

Hvordan finder jeg mit våbenskjold??

Der er ingen sikker måde at finde dit våbenskjold på. Mange mennesker tror, at alle har et våbenskjold, men det er ikke tilfældet. Våbenskjolde blev oprindeligt skabt til middelalderens riddere for at hjælpe dem med at identificere dem på slagmarken. Med tiden blev våbenskjolde forbundet med familier, og i dag går de som regel i arv fra generation til generation. Hvis du har et våbenskjold, er det sandsynligt, at det er gået i arv i din familie.

Der er et par måder at forsøge at finde dit våbenskjold på. Du kan søge i online databaser, kontakte heraldiske selskaber eller kigge i familieoptegnelser. Husk dog på, at der ikke er nogen garanti for, at du finder dit våben ved hjælp af disse metoder.

Hvis du er interesseret i at skabe dit eget våbenskjold, er der et par ting, du skal huske på. Først bør du vælge symboler, der har betydning for dig. For det andet skal dit design være så enkelt, at det let kan huskes. Endelig skal du sørge for at registrere dit våbenskjold hos et heraldisk selskab, så det kan blive officielt anerkendt.

Har alle familier et våbenskjold??

Der findes ikke et enkelt svar på dette spørgsmål, da der ikke findes nogen endelig autoritet vedrørende våbenskjolde. Der er dog almindelig enighed om, at de fleste familier ikke har et våbenskjold. Selv om der er mange familier, der har en lang historie og kan spore deres forfædre tilbage til en bestemt adelig eller kongelig familie, kan langt de fleste familier ikke gøre dette. Det er derfor sandsynligt, at kun et lille mindretal af familierne rent faktisk har et våbenskjold.

Skriv en kommentar