Vegansk

En veganer (udtales VEE-gən) er en person, der ikke spiser eller bruger animalske produkter.

Veganere spiser ikke kød, fjerkræ, fisk, æg, mejeriprodukter eller honning. De spiser heller ikke produkter, der indeholder animalske ingredienser, såsom gelatine, læder, uld og pels.

Nogle veganere undgår også at bruge produkter, der er testet på dyr, eller som indeholder animalske ingredienser, f.eks. kosmetik, sæbe og rengøringsmidler.

Veganere kan få alle de næringsstoffer, de har brug for, fra en veltilrettelagt vegansk kost.

Hvad betyder det at spise vegansk?

At spise vegansk betyder, at man kun spiser plantebaserede fødevarer og undgår alle animalske produkter, herunder kød, mejeriprodukter, æg og honning. Veganere undgår også typisk at bruge animalske produkter som f.eks. læder og uld.

Hvad spiser veganere ikke?

Vegansk kost er en kost, hvor man afholder sig fra alle animalske produkter, herunder kød, mejeriprodukter, æg og honning. Nogle veganere undgår også at bruge animalske produkter på andre områder af deres liv, f.eks. tøj og kosmetik.

Hvad er en veganer vs. vegetar?

En veganer er en person, der ikke spiser animalske produkter, herunder kød, mejeriprodukter, æg og honning. En vegetar er en person, der ikke spiser kød, men som kan spise andre animalske produkter som f.eks. mejeriprodukter, æg og honning.

Kan veganere drikke alkohol??

Ja, veganere kan drikke alkohol. Der findes en række alkoholiske drikkevarer, som er veganervenlige, herunder de fleste øl, vine og hård cider. Nogle alkoholholdige drikkevarer er dog ikke veganervenlige, da de kan være fremstillet med ingredienser af animalsk oprindelse som honning, kasein eller gelatine. Derfor er det vigtigt at tjekke etiketterne på alkoholholdige drikkevarer, før man indtager dem.

Skriv en kommentar