Zebra

En zebra er et sort-hvidstribet hestelignende pattedyr af slægten Equus. Zebraens striber har forskellige mønstre, som er unikke for hvert enkelt individ. De findes generelt i Afrika og dele af Asien.

Hvorfor er zebraer så specielle??

Der er et par grunde til, at zebraer er så specielle. For det første er de meget unikt udseende dyr. Deres striber er enestående, og der er ikke to zebraer med samme mønster. Det gør dem ret interessante at se på. Desuden er zebraer meget sociale dyr. De lever i flokke og er meget beskyttende over for hinanden. Det gør dem sjove at se på i naturen.

Hvad hedder en hun-zebra?

En hun-zebra kaldes en hoppe.

Er en zebra hurtigere end en hest?

Der findes ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af en række faktorer, f.eks. hvilken hest og zebra der er tale om, og hvilket terræn de løber i. Generelt set er heste dog hurtigere end zebraer over korte afstande, mens zebraer er hurtigere end heste over lange afstande.

Er en zebra en hest??

Nej, en zebra er ikke en hest. Zebraer tilhører familien Equidae, som omfatter heste, æsler og zebraer. Zebraer er dog tættere beslægtet med æsler end med heste.

Skriv en kommentar